Autor: Informer.rs

25.10.2020.

13:55

Foto:

Sport

(VIDEO) BILO JE DRAMATIČNO DO KOSKE! Obradović ISKLJUČEN, povrede Lojda i Hola! Zvezda teškom MUKOM savladala Megu!

Zvezda je žestoko otvorila duel protiv Mege ovog popodneva u dvorani "Ranko Žeravica" u prestonici Srbije. Za tili ćas crveno-beli su otišli na dvocifrenu prenost, a domaćin je za šest minuta igre ubacio isto toliko poena.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Saša Obradović, dosta je rotirao na startu duela, međutim, što se u nastavku prve četvrtine dosta odrazilo na igru crveno-belih.

Mega Soccerbet - Crvena zvezda 73:76 (18:24,17:16,18:15,20:21)

Dvorana: Ranko Žeravica   Sudije: Ilija Belošević, Marko Juras, Krunoslav Peić

Mega Soccerbet: Jović, Mišković 6, Smit 6, Petrušev 22, Tepić 8, Kljajević, Simonović 16. Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4, Langović, Đurišić.

Crvena zvezda: Ročesti 2, Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 6, Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Jagodić Kuridža 13, Simanić 2, Kuzmić, Teri 9.

Mega uspeva da se vrati u samom finišu prve deonice i na odmor ode sa podnošljivim minsuom od šest poena - 24:18! U jednom trenutku Zvezda je imala i plus 14!

Zvezda je u nastavku krenula jako kao sa početka utakmice i otišla na plus 12, međutim, Mega se nije predavala. Ponovo su prišli na minus šest, a šut spolja bio je njihovo glavno oružje! Na kraju prvog dela rezultat je glasio 40:35 u korist Zvezde. Mega je drugi period igre rešila u svoju korist sa 17:16. 

Petrušev je bio odličan i ubacio 13 poena za domaći sastav, dok su na drugoj strani raspoloženi bili Jagodić-Kuridža osam koševa, Odnosno Lojd i Volden sa po šest poena.

Crveno-beli su u nastavku duela održavali prednost od pet poena prednosti i nikako nisu uspevali da slome otpor mlade i poletne ekipe Vlade Jovanovića. Igralo se koš za koš u trećoj deonici, a trener crveno-belih Saša Obradović isključen je nakon prigovora dobivši automatski dve tehničke greške.

Mega je to iskoristila i u samom finišu treće četvrtine došla do prednosti 53:52! Krajem trećeg perioda povredio se Džordan Lojd! naskočio je na nogu protivnika i izvrnuo zglob, a penal je umesto nejga izveo Kori Volden. Prednošću Zvezde od 55:53 ušlo se u odlučujuću deonicu!

Na svu sreću po crveno-bele, Džordan Lojd se vratio početkom četvrte deonice na parket, ali to nije omelo Megu, tačnije Milenka Tepića da poeniam sa distance donese maksimalnih plus tri za domaći tim - 58:55!

Petrušev je nastavio da zasipa koš crveno-belih, a u tim trenucima Tepić je bio glavna pokretačka snaga Mege!

Mega je trojkama Cerovine i Smita u samom finišu održavala prednost, međutim, Zvezda se nije predavala. Da nevolja po crveno-bele bude još veća i Lengston Hol se povredio nakon Džordana Lojda, ali se i on na svu sreću po Zvezdu brzo vratio na teren.

Na minut do kraja poenima Jagodić-Kuridže Zvezda pravi preokret i dolazi na korak od trijumfa! Prethodno je hladnokrvni Davidovac sa poludistance još jednom pokazao da kada je gusto, on se ne libi da preuzme odgovornost. 

Iskustvo i Dejan Davidovac pre svega prelomili su ovaj meč u korist Crvene zvezde. Na 20-ak sekundi do kraja uhvatio je loptu u napadu i položio loptu!

Odveo je Zvezdu na plus četiri što je bilo dovoljno da tim sa Malog Kelemgdana ostvari novi trijumf u regionalnom takmičenju.

Pogodio je Mišković trojku na kraju duela, međutim, to je bilo sve od domaćeg tima danas. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džordan Lojd sa 19 poena, Kuridža je postigao 13, a Volden je imao 11. Kod Mege, sjajno je odigrao Petrušev – 22 poena, 11 skokova – Tepić je imao 8 poena, 9 skokova i osam asistencija, dok je Simonović postigao 16 uz osam skokova.