28.10.2020.

12:09

Foto:

Sport

NAVIJAČI U TRANSU! Zvezda NE SME da se plaši, možemo da pobedimo Slovan!

Izabranici Dejana Stankovića dočekaće Čehe sutra pred praznim tribinama "Marakane" u utakmici 2. kola Lige Evrope (RTS 1, 18.55).

Milijaš i Tutorić bili su u timu sa "Marakane" 2006. godine kad su se sastali s Liberecom u plej-ofu za Ligu Evrope. Tada su poraženi najpre u gostima 2:0, a onda i kod kuće 2:1.

Nedostajaće navijači

Oprezni

Nikog ne potcenjujemo, ali imamo kvalitetan tim i ako se igrači budu držali plana, možemo da pobedimo
Nenad Milijaš, pomoćni trener Zvezde

Milijaš je sad pomoćnik trenera Zvezde Dejana Stankovića i prema njegovim rečima, ekipa je spremna da ostvari prvi trijumf u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone.

- Odlično smo se pripremili, šteta je samo što ne možemo da igramo pred navijačima. Nikog ne potcenjujemo, ali imamo kvalitetan tim i ako se igrači budu držali plana, možemo da pobedimo. Ne očekujem da će biti lako, ali ova ekipa zaslužuje da prođe grupu Lige Evrope - kaže Milijaš.


Te 2006. godine Zvezda je u Češkoj primila golove u 43, pa u 90. minutu, a u Beogradu je kapitulirala već u 2. minutu. Taj gol na početku druge utakmice potpuno je poremetio tim, objašnjava Milijaš.

Informer

 



- Sećam se da zapravo nismo igrali loše ni tamo, ali smo nesrećno primili gol u finišu prvog poluvremena. U Beogradu smo primili gol maltene čim je počela utakmica. To sad ne sme da nam se desi. Uveren sam da ćemo se dobro postaviti od početka - ističe Milijaš.

Nekadašnji štoper Zvezde Đorđe Tutorić veruje da će crveno-beli umeti da odgovore na češki stil igre, koji se zasniva na disciplini i čvrstoj odbrani. Ipak, napominje da će nivo morati da bude podignut u odnosu na utakmicu 1. kola LE, u kojem su Beograđani poraženi od Hofenhajma u gostima 2:0.

Informer

 



- Česi i Slovaci su prepoznatljivi po odbrani i dobrom kretanju. Liberec ima solidnu ekipu, ali u Zvezdi ne bi trebalo da se plaše. Moraju samo da podignu nivo igre za nekih 10-15 odsto i onda neće biti problema - ocenjuje Tutorić.

Slabe rezerve

Prema njegovim rečima, eventualni problem za Zvezdu mogao bi da predstavlja nedostatak kvalitetnih rezervnih igrača.

- Brine me što u ekipi Zvezde nema dovoljno fudbalera koji mogu da uđu sa klupe i odigraju jednako dobro kao ovi iz prvog tima. Klub takvog renomea nije trebalo sebi to da dozvoli - zaključuje Tutorić.
 

Bonus video