01.12.2020.

10:58

Foto:

Sport

MITAR MRKELA ZA INFORMER! Proleće u Evropi je bio cilj, ima ko da zameni Kataija!

Zvezda će protiv Hofenhajma u četvrtak igrati bez najboljeg fudbalera! Aleksandar Katai propustiće duel 5. kola Lige Evrope u četvrtak (RTS 1, 18.55) na beogradskoj "Marakani".

Katai već neko vreme ima povredu primicača, ali je uprkos tome odigrao tri utakmice u periodu od deset dana i neophodan mu je predah. U stručnom štabu crveno-belih procenili su da im je bolje da ga sačuvaju i pokušaju bez njega da trijumfuju protiv bundesligaša, nego da igra pod injekcijama pa da ga izgube na duže staze.

Preskočio i Gent

Može se i bez njega

Aleksandar nije igrao ni protiv Genta u gostima, pa smo uspeli da pobedimo. Imamo igrače koji mogu da ga zamene
Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde

U izjavi za naš list sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela ističe da u timu ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu na adekvatan način da nadomeste Kataijev izostanak.

- Katai definitivno neće moći da igra u četvrtak. Žao nam je, jer je to najbolji pojedinac kojeg imamo. Ipak, klub kao Zvezda uvek mora da ima dovoljno kvalitetnih igrača. Uostalom, Aleksandar nije igrao ni protiv Genta u gostima, uspeli smo da pobedimo. Imamo igrače koji mogu da ga zamene, verujem da će i ovaj put to biti uspešno - kaže Mrkela.

Srpski šampion trenutno je drugi u grupi L u Ligi Evrope i za prvo mesto boriće se upravo sa klubom iz Zinshajma. Do kraja su ostala još dva kola i da bi bila prva, Zvezda mora da pobedi i Hofenhajm kod kuće sa tri ili više golova razlike, kao i da savlada Liberec u gostima. Postoji i mogućnost da Beograđani dobiju Hofenhajm rezultatom 2:0, pa da se uzdaju u to da će na kraju imati bolju ukupnu gol-razliku od Nemaca.

Informer

 



Mrkela kaže da je proleće u Evropi od početka cilj, a prvo mesto bi bilo bonus.

Rodić još nije spreman


Levi bek Crvene zvezde Milan Rodić propustiće meč sa Hofenhajmom, pošto je bio pozitivan na koronavirus i nije trenirao 15 dana. On je juče uradio novi test i očekuje da bude negativan, ali svejedno neće biti u konkurenciji za utakmicu Lige Evrope. Dobra strana ove pauze jeste što je zalečio povredu primicača koja ga je dugo mučila.

- Od momenta kad smo se plasirali u Ligu Evrope govorio sam da je nokaut faza cilj. Drugo mesto je realno, maltene i osigurano, a prvo bi bilo odlično. Čak i ne moramo da dobijemo 3:0, možemo da pobedimo 2:0, pa onda da jurimo bolju gol-razliku. I u Nemačkoj kad smo igrali, imali smo neke prilike i moglo je da se desi da rezultat bude drugačiji u našu korist. Jasno je da možemo da se nosimo s njima - jasan je Mrkela.

Forsiraju mlade

U Zvezdi su poslednjih godina važne bile dve stvari - postizati dobre rezultate i forsirati klince iz omladinske škole. Tako su u Belgiji utakmicu počeli Veljko Nikolić (21) i Njegoš Petrović (21), a do kraja meča zaigrali su i Andrija Radulović (18) i Strahinja Eraković (19). Sportski direktor sa "Marakane" ističe da je to put koji planiraju da slede.

Informer

 


- Uvek smo želeli da forsiramo naše igrače, ali to nije uvek moguće. Sad smo na dobrom putu da ostvarimo cilj, a to je da na svakom meču u timu imamo makar tri ili četiri mlada igrača do 21 godine. Tako je bilo u Belgiji, očekujem nešto slično i protiv Hofenhajma. Na takvim utakmicama igrači rastu i napreduju - zaključuje Mrkela.