Autor: Informer.rs

11.12.2020.

12:01

Foto:

Sport

TINJA NADA! Zvezda može da donese Srbiji dva predstavnika u Ligi šampiona! Evo šta je potrebno da urade crveno-beli kako bi se to ostvarilo

UEFA inače rang listu pravi po rezultatima u prethodnih pet godina, a u tom periodu je Crvena zvezda igrala dva evropska proleća, kao i dve Lige šampiona. Takođe, i Partizan je u tom periodu dva puta igrao Ligu Evrope, od čega jednom i nokaut fazu.

U ovom trenutku Srbija se nalazi na 16. mestu po nacionalnom koeficijentu na UEFA rang listi, a jedna pozicija iznad bi nam donela drugog predstavnika u Ligi šampiona.

Trenutno tu 15. poziciju drži Kipar koji više nema predstavnika u Evropi, pa bi u slulaju dobrih igara Crvene zvezde na proleće Srbija mogla da napreduje.

Crvena zvezda će u ponedeljak saznati ime rivala u šesnaestini finala Lige Evrope i tada će biti mnogo jasnije koliko je ovakav scenario zapravo moguć.

Naime, da bi Srbija prestigla Kipar na listi, Crvena zvezda mora da ostvari tri pobede u Ligi Evrope. Takođe, dovoljne bi bile i dve pobede, uz dva remija.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

Ipak, postoji i druga strana medalje. Može da se dogodi da Zvezda napravi veliki uspeh i da Srbija prestigne Kipar, ali svoju šansu vrebaju i druge države, poput Švajcarske, Grčke, Češke, Hrvatske i Izraela.

Sve te države imaju po jednog predstavnika u nokaut fazi Lige Evrope, ali su svi oni trenutno iza Srbije na listi i potrebni su im još bolji rezultati u odnosu na one koji trebaju Zvezdi.

Sa ove tačke gledišta, ostaje velika žal što Partizan nije beležio još bolje rezultate u Evropi i što još neki srpski tim nije napravio iskorak.