Autor: Informer.rs

14.12.2020.

20:05

Foto:

Sport

POMOLIMO SE BOGU ZBOG IBRE! Janković uporedio današnji Milan sa onim iz 2006. godine

Poslednji put su crveno-beli i "rosoneri" ukrstili koplja na leto 2006. godine u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a tada je jedan od najboljih igrača srpskog tima bio Boško Janković.

Ipak, ni magija u Boškovim nogama nije pomogla ekipi Dušana Bajevića da napravi veliko iznenađenje i izbaci kasnijeg prvaka Evrope.

Informer

Andrea Pirlo i Boško Janković u duelu

Crvena zvezda se tada odlično nosila sa Milanom, ali je na golu italijanskog tima briljirao Dida, koji je u 180 minuta samo jednom vadio loptu iz mreže, dok je Ivan Ranđelović kapitulirao tri puta.

Jeste bio kvalitetan golman, nema šta. Ali, ne samo on, nego i cela ekipa: Kostakurta, Kafu, Kaka, Gatuzo, Pirlo... Ma, paklena ekipa! - rekao je Janković za "B92.net", a tu su još bili igrali poput Inzagija, Sedorfa, Đilardina...

Sa druge strane, Milan sada nema toliko zvezda kao tada, ali se ističe jedan od najboljih napadača 21. veka Zlatan Ibrahimović.

Ma, nikako, ne možeš njega da zaustaviš. Samo ti preostaje da moliš Boga da mu bude loš dan. Da se pomoliš da tada ne bude raspoložen ili da uopšte ne igra u toj utakmici. Jer, možda ga neće ni interesovati. Italijani su čudni po tom pitanju, njih to baš i ne interesuje - istakao je Boško.

Na klupi Crvene zvezde sada već skoro godinu dana sedi njegov veliki prijatelj Dejan Stanković.

Informer

Boško Janković i Dejan Stanković na treningu reprezentacije Srbije 2007. godine

Deki pravi lepe rezultate, samo treba da nastavi tako do kraja. Sledeće sezone bi mogao da proba da napadne Ligu šampiona, mislim da možemo da se kvalifikujemo, imamo dobar tim - zaključio je Janković.