Autor: Informer.rs

18.12.2020.

17:45

Foto:

Sport

EVO KO DOLAZI U ZVEZDU! Francuski VIHOR, produkt Interove škole! /VIDEO/

Kako je Dejan Stanković ceo svoj fudbalsi vek proveo u Italiji, sigurno je da sjajno poznaje tržište na Apeninima i da bi ukoliko eventualno postoji neko ko je želja sportskom sektoru crveno-belih, Stanković mogao da odigra presudnu ulogu. 

Informer

Tako je i sada pošto se u toku dana pojavila vest da je Crvena zvezda ozbiljno zainteresovana za Aksela Bakajoka, krilnog fudbalera iz Intera! Bakajoko je rođen u Partizu trenutno mu je 22 godine i prošao je omladinsku školu Patena odakle je kao desetogodišnjak otišao u francuski Red Star, da bi 2014. godine zadužio opremu Intera iz Milana! 

Za prvi tim "neroazura" debitovao je 2016. godine u utakmici Lige Evrope protiv Sparte iz Praga. Usledila je pozajmica u Sošo gde je za godinu dana zabeležio 20 nastupa i postigao jedan gol. 

Bakajoka od samog početka karijere odlikuje izuzetna brzina, ali i dribling, a to je upravo ono što je falilo crveno-belima kod stranih igrača u poslednjim godinama, a na čemu je insistirala struka. Mladi Francuz se nakon epizode u Sošou preselio u Sent Galen gde je u prvoj sezoni zabeležio 20 nastupa kao starter, a upisao je četiri gola i tri asistencije, pored toga 11 puta je na teren ulazio kao rezervista. 

Sent Galen je produžio njegovu pozajmicu na još godinu dana, ali je od ove sezone pao u drugi plan, a tu Crvena zvezda vidi svoju šansu! U startu delovalo je da će to biti pozajmica, ali po poslednjim informacijama reč je o otkupu ugovora, ali detalji nisu poznati! 

Kada je reč o eventualnim "rupama" u njegovoj igri Bakajoka ne odlikuje previše borbenоst i zalaganje u defanzivnim akcijama, dok je sa druge strane, kao što smo već rekli, tehnička potkovanost i brzina njegova najveća vrlina!