Autor: Informer.rs

18.01.2021.

12:12

Foto:

Sport

LJUBIMAC DELIJA OTIŠAO U PENZIJU! Sjajni vezista okačio kopačke o klin i postaje trener!

Segundo Kastiljo, sjajni vezista i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, rešio je da se u 38 godini oprosti od  aktivnog igranja fudbala. Bio je jedan od najboljih stranaca u istoriji Zvezde, oprobao se u Engleskoj, pa se vratio u Južnu Ameriku. 

Navijači srpskog šampiona pamte Kastilja kao defanzivnog vezistu koji je davao golove i odmah pobrao simpatije navijača.

On je rešio da mu Gvajakil siti bude poslednji klub. 

Voleli su ga u Srbiji, vole ga u Ekvadoru, a predsednik kluba Migel Lor se emotivno oprostio od njega.  

-Danas se oprašta jedan od najomiljenijih igrača u našem fudbalskom okruženju, Segundo Kastiljo. Za mnoge jedan od pet najboljih igrača u istoriji Ekvadora. Gospodin u svakom smislu te reči. Želim ti najbolje u onome što dolazi, moj Kasti - poručio je Migel Lor.

Crvena zvezda mu je bila prvi klub u Evropi. U Engleskoj Everton i Vulverhempton, a u Meksiku Pačuka, Pueblo i Dorados. Stigao je i do Saudijske Arabije gde je nastupao za Al Hilal. 

Za reprezentaciju je igao na 87 mečeva i otišao je na Svetsko prvenstvo 2006. godine. On će se baviti trenerskim poslom, a ostaje u istom gradu, pošto će se pridružiti stručnom štabu prošlogodišnjeg šampiona Ekvadora Barselone iz Gvajakila!