Autor: Informer.rs

28.01.2021.

17:00

Foto:

Sport

SAD JE I ZVANIČNO! Italijan napokon u Zvezdi! Evo detalja...

 Italijanski ofanzivac Filipo Falko novi je fudbaler crveno-belih! Omaleni Filipo stiže iz Lećea, člana Serije B. Prvi put će igrati van svoje zemlje, a najveći deo svoje karijere proveo je u Seriji B u kojoj je upisao 153 nastupa!

Zvezda je za njegov potpis izdvojila 1.000.000 evra za obeštećenje, koje će platiti u tri rate, uz to postoji i bonus od 300.000 evra ukoliko se crveno-beli plasiraju u Ligu šampiona! 

Kako "Mozzart sport" saznaje isplata će ići u tri rate, a prvi na naplatu stiže već za 20 dana i iznosiće 400.000 evra, druge dve su po 300.000 evra, a biće uplaćene 15. februara 2022, odnosno 15. februara 2023. godine! 

Karijera 

Filipo Falko je rođen 1992. godine u Pulsanu u jugoistočnoj Italiji. Počeo je u mlađim kategorijama u najvećim klubovima te regije, prvo u Bariju, zatim je prešao u Leće. Konstitucijom i stilom igre podsećao je na Mesija, odakle i potiče nadimak „Mesi iz Salenta“.

U prvom timu Lećea debitovao je sa 18 godina u kup utakmici protiv Udinezea krajem 2010. godine. Dosta se "selio" i bio po pozajmicama.

Informer

Delije sa nestrpljenjem očekuju da vide Falka!

Dobra sezona u Trapaniju ključna je za njegov prelazak 2015. u Bolonju kod trenera Delija Rosija! Krajem oktobra došlo je do smene trenera, a Falko nije bio u planu novog trenera Roberta Donadonija.

Usledile su dve i po sezone na pozajmicama u Seriji B (Ćezena, Benevento, Peruđa, Peskara), nakon kojih se kao slobodan igrač vratio u Leće.

Pod vođstvom trenera Liveranija Leće se nakon sedam godina vratio u Seriju A, a Falko je na 31 utakmici upisao 7 pogodaka i bio jedan od lidera ekipe!

Leće se ipak vratio u drugi rang završivši na osamnaestoj poziciji sa četiri boda manje od Đenove, koja je bila prva iznad opasne zone! Novo Zvezdino pojačanje je  sa 4 gola bio  treći strelac tima, a upisao je i 6 asistencija!