Autor: Informer.rs

07.02.2021.

19:41

Foto:

Sport

ZVEZDA OŠTEĆENA ZA DVA PENALA! Sudijska analiza pokazala ogromne GREŠKE!

Obzirom da su obe ekipe upisale pobede, neće biti previše priče o sudijskim greškama. Ipak, Zdravko Jokić je za "TV Arena sport" analizirao sudijske greške sa utakmice crveno i crno belih. 

Jokić smatra da je glavni arbitar na stadionu Partizana Miloš Milanović dobro postupio kada nije svirao penal nakon ruke Igora Vujačića. 

- Najnovije instrukcije kažu da ako se lopta od glave igrača, tela, ili noge odbije u njegovu ruku, nema prekršaja. Miloš Milanović je odlično procenio ovu situaciju - obrazložio je Zdravko Jokić. 

Pored dobre reakcije kod situacije u kaznenom prostoru Partizana, Jokić je pohvalio sudiju Milanovića i zbog faula Asana kod kontre Partizana. 

- Asanu je protivnički igrač smetao da nastavi akciju i pokušao je na nedozvoljen način da ga skloni - kazao je Jokić. 

Jokić se dotakao i situacija u Novom Pazaru gde je bilo više grešaka. Pre svega istakao je dobru odluku sudije Danila Grujića u petom minutu nakon udarca Bena i igranja rukome jednog od defanzivaca Novog Pazara. 

- Da li je igrač bio u stanju ovo da izbegne? On je pokušao da pomeri ruku, ali nije stigao. Mislim da je Danilo Grujić ovo ispravno procenio. 

Informer

Jokić je nakon toga analizirao i dve loše sudijske odluke. Pre svega start Trtovca nad Ivanićem. 

- Ovo je vrlo specifična situacija, ali moj utisak je da je trebalo dosuditi kazneni udarac. Ivanić je bio udaren u nogu. Ovo bi bila stvarno umetnost da je uspeo da izbegne udarac - rekao je Jokić. 

Sudijski analitičar smatra da je Zvezda oštećena za još jedan penal. Ponovo je igrač domaćeg kluba igrao rukom, ali ponovo nije bilo kaznenog udarca. Pored toga Jokić dodaje da Abdulaje Sise nije zaslužio crveni karton, te da je arbitar Grujić dobro procenio tu situaciju. 

- Leva ruka je podignuta, ide u vis, dolazi do kontakta ruke, ona je iznad ramena i to je mogao i trebalo da bude kazneni udarac - zaključio je Jokić.