Autor: Informer.rs

10.02.2021.

14:10

Foto:

Sport

BIVŠI IGRAČ CRVENO-BELIH PRED MILAN PORUČUJE IZ ITALIJE! Zvezdo, imaš šansu! Uz Dekija, disciplinu i daj Bože navijače, MOŽEŠ TI TO!

Pred meč sa Milanom, za Informer.rs nekadašnji prvotimcac srpskog šampiona, Nenad Tomović, skenirao je Milan i izneo mišljenje o današnjoj Zvezdi

Milan je po budžetu, tradiciji, igračkom kadru, ma gotovo po svemu favorit u predstojećem dvomeču Lige Evrope protiv Crvene zvezde...

Ipak, ne tako davno bio je to i Liverpul, mnogi evropski i svetski velikani nisu se proslavili u srpskoj prestonici, pa ko onda može da oduzme nadu Stankovićevim pulenima da mogu da se nose sa mašinerijom zvanom Milan? Ekipom koja poseduje jednog Ibrahimovića, Leaoa, Rebića, Mandžukića i kompaniju.

U razgovoru za Informer.rs, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Nenad Tomović, koji sa uspehom igra u Italiji, analizirao je Piolijevu ekipu i izneo svoje mišljenje o aktuelnim temama. 

- Milan se konačno vratio tamo gde zaslužuje da bude, a to je vrh italijanskog fudbala. Od odlaska Berluskonija su imali turbulencije unutar kluba i mislim da je to dosta uticalo na rezultate. Sada kada su rešili pitanje vlasnika i vratili legendu poput Maldinija u sportski sektor, dovođenjem Piolija za trenera i odličnim izborom igrača, zasluženo su ponovo u vrhu- kaže Nenad Tomović, nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši igrač Đenove, Lećea, Fiorentine, Kjeva koji već 12 godina sa uspehom igra Italiji, a trenutno je član SPAL-a.

- Slično je sa Zvezdom, kao sa Milanom. Prema mom mišljenju i oni napokon imaju jaku upravu, odličnu organizaciju, sistem i to sve daje rezultate. Odličan posao Mrkele, prava pojačanja, mladi igrači i naravno Deki.

Informer

Tomović veruje da Zvezda može da napravi podvig protiv Milana

Tomović je otkrio gde izabranici Dejana Stankovića mogu da traže  šansu protiv milanske ekipe.

- Zvezdina šansa može da bude disciplina, odlična defanziva i iz toga će sigurno isplivati individualni kvalitet pojedinaca koji mogu da naprave razliku.
Prednost će stopostotno biti publika (ako dopuste) i to što crveno - beli u ovom meču nemaju mnogo da izgube, a mogu i te kako da dobiju. Stanković je sigurno veliki plus, zato što poznaje italijanski fudbal i verujem da će do perfekcije pripremiti meč.

Milan je satkan od velikih zvezda i fenomenalnih igrača, ali Tomović zna od koga preti najveća opasnost.

- Ibra je sigurno opasnost broj jedan! Ipak, Rebić, Leao i ostali napadači će bez sumnje morati konstantno da budu na oku našim defanzivcima.

Meč Milana sa Zvezdin još nije u centru pažnje medija u Italiji. 

- Za sad se, iskreno, utakmica ne pominje mnogo. Siguran sam da će se ubrzo mnogo više pisati i pričati.

Informer

Srpski internacionalac je posle Zvezde napravio sjajnu karijeru u Italiji


Upitali smo Tomovića, koji je dugi niz godina u italijanskom fudbalu, da nam iz prve ruke prokomentariše kvalitete Filipa Falka i Dijega Falćinelija, prve igrače iz te zemlje u istoriji Zvezde. 

Falka znam iz Lećea i sigurno je Zvezda dobila veliko pojačanje. Odličan je igrač, momak na mestu i ubeđenen sam da će u crveno - belom dresu to i pokazati. Olakšavajuća okolnost je to što mu je tu Falćineli, tako da će mu pomoći oko adaptiranja. Dijego je već pokazao i dokazao kvalitet tako da sada  uz Falka očekujem još više golova i dobrih partija.

Nenad Tomović je za kraj napravio paralelu Zvezde iz perioda kada je on pre više od decenije bio u njoj i srpskog šampiona danas.

Informer

Tomović je uvek bio veliki borac na terenu


- Teško je za porediti. Samo podatak da sam ja za godinu i po dana, koliko sam bio tu, promenio četiri trenera i dva predsednika dovoljno govori. Kada nemaš unutrašnju organizaciju, a pri tome i finansijske probleme, teško je ostvariti dobre rezultate. Ono što moram da naglasim je da je trener Aleksandar Janković jedan od najboljih trenera sa kojim sam radio i neko ko je najviše zaslužan za moj tadašnji status u Zvezdi- zaključio je Nenad Tomović za Informer.rs.