Autor: Informer.rs

12.02.2021.

10:58

Foto:

Sport

PRESLIKANA 2003! Zvezda bez pola tima osvoja "Žućkovu levicu" u SPENSU! Bivši crveno-beli veruje - moguće je i sada!

Posle šest godina borba za "Žućkovu levicu" preselila se iz Niša i posle 18 se vratila u vojvođansku prestonicu. Poslednji put kada se završni turnir igrao u SPENSU, Zvezda je bez pola tima stigla do trofeja. 

Čekala je Zvezda na pehar u Kupu od 1975. godine, ali je zbog velikog broja povređenih igrača tim Zmaga Sagadina već bio prežaljen. 

Informer

Crveno-beli su posle tri dramatične utakmice i tri pobede nakon produžetaka uspeli da se domognu titule. a drama koju je SPENS tada režirao još uvek nije prevaziđena.

Sve je krenulo sa četvrtfinalnim duelom sa Partizanom. Ekipa Duška Vujoševića bila je izraziti favorit, a nezaustavljivi Fredi Haus predvodio je crno-bele sa 43 poena. Imao je Partizan +12 u poslednjoj četvrtini, ali nije ni to bilo dovoljno da se savladal večiti rival. 

Zvezdu je do produžetaka, a kasnije i pobede predvodio Igor Rakočević sa 29 poena, pored njega bitnu "rolu" imao je i Norman Ričardson koji je trojom u prelomnim momentima rešio pitanje pobednika. 

Informer

U polufinalu rival Crvenoj zvezdi bila je novosadska Vojvodina. Imali su Sagadinovi izabranici sve u svojim rukama do kraja treće četvrtine kada su se Dragan Ćeranić i Ištvan Nemet razigrali i preokrenuli rezultat u korist Vojvodine na pet minuta do kraja. 

Uspevala je Zvezda da topi zaostatak i trojkom Igora Rakočevića, koji je meč završio sa 16 poena, da povede na devet sekundi do kraja, ali je Milan Gurović sa linije penala odveo meč u produžetak. 

Imali su crveno-beli ogromnih problema u produžetku, Milan Dozet se povredio, Rakočević je imao problema sa ličnim greškama, te je u prvi plan istupio golobradi Čedomir Vitkovac i sa sadam poena odveo Zvezdu u finale. 

Zanimljivo je da je na tom meču u timu Vojvodine bio i Dejan Radonjić koji je postigao 2 poena, a to je današnjem treneru Crvene zvezde bila poslednja sezona. 

Informer

Zvezdu je u finalu čekao Refleks. Imao je tim iz Železnika više od igre gotovo celu utakmicu, ali su Goran Jeretin sa 27 i Vuk Radivojević sa 21 poenom uspeli da preokrenu meč i istope -12 i odvedu meč u produžetke, gde su crveno-beli bili kao na "domaćem terenu". 

Uspela je Crvena zvezda u Novom Sadu da osvoji trofej posle 28 godina za veliku radost "delija", a celog događaja prisetio se Milan Dozet je u karijeri nastupao za oba večita rivala. Ipak, te godine branio je crveno-bele boje.

Informer

- Jednom davno je Crvena zvezda kretala na Kup u Novi Sad, sa puno povređenih igrača. Mislili su da se vraćamo već posle prve utakmice.

- Vratili se jesmo ali posle tri utakmice i tri produžetka, sa peharom Kupa... Ne vidim razlog da ovaj put bude drugačije.

Situacija danas nije mnogo drugačija, Zvezda je u, blago rečeno, okrnjenom sastavu stigla na završni turnir i ostaje da se vidi, mogu li i ovi crveno-beli do istorijskog uspeha i to ponovo u Novom Sadu.