Autor: Informer.rs

15.02.2021.

21:30

Foto:

Sport

ZVEZDA ĆE SRUŠITI MILAN AKO NE DOĐE IBRAHIMOVIĆ! Janković hrabri crveno-bele: Momci, bez stresa, odigrajte najbolje što možete!

Srpski šampion dočekaće "rosonere" u četvrtak u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope (Arena sport 1, 18.55)

Prema nezvaničnim najavama iz Italije, velike su šanse da Milan dođe u kombinovanom sastavu u Beograd, jer ga već narednog vikenda očekuje veliki gradski derbi protiv Intera. To znači da "rosonere" na "Marakani" neće predvoditi Zlatan Ibrahimović, koji sa 39 godina i dalje predstavlja strah i trepet, a ove sezone postigao je 16 golova na 18 utakmica u svim takmičenjima.

Informer

Boško Janković veruje u crveno-bele

Bez stresa i pritiska

Boško Janković, čija je generacija poražena od Milana u Italiji (1:0) i u Beogradu (2:1) u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2006, veruje da će Zvezdi biti psihološki mnogo lakše ako Ibra ostane kod kuće.

Adut s klupe

Siguran sam da će Stanković, koji odlično poznaje italijanski fudbal, imati neke posebne informacije o Milanu
Boško Janković

- Zvezdini momci trebalo bi da uđu u meč bez opterećenja i stresa i da odigraju najbolje što mogu. Milan jeste favorit, ali olakšavajuća okolnost za Zvezdu bi mogla da bude to što dolaze u kombinovanom sastavu. Recimo, odsustvo Ibrahimovića bi mnogo značilo. Nema veze što su i njegove zamene kvalitetni igrači, bez Ibrahimovića će sve delovati drugačije. Igračima će psihološki biti lakše, jer kad je on tu, odmah ekipa izgleda kvalitetnije. Bez njega će biti lakše suprotstaviti se Milanu - kaže Janković, koji je godinama nastupao u Seriji A za brojne klubove.

On smatra da će Zvezdin najveći adut u meču sa "rosonerima" biti trener Dejan Stanković, koji je kao igrač i pomoćni trener proveo više od 20 godina u Italiji.

- Siguran sam da će Dejan, koji odlično poznaje italijanski fudbal, imati neke posebne informacije koje mi kao obični gledaoci ne znamo. Smisliće nešto, ima dobre igrače, ima tim koji je naviknut da igra evropske utakmice. To što je Milan favorit ništa ne znači, jer mnogo puta se dešavalo da bude eliminisan onaj ko je na papiru jači. Zvezda u dva meča može da iznenadi Italijane - zaključuje Janković.