Autor: Informer.rs

21.02.2021.

16:10 >> 19:05

Foto:

Sport

KAKAV MEČ U SUBOTICI! Sanogo režirao preokret! /VIDEO/

Zvezda je posle preokreta stigla do 20. prvenstvene pobede!

Utakmicu na "Gradskom stadionu" u za nijansu odmorniji dočekali su domaći fudbaleri, koji su svoj poslednji meč igrali u sredu, kada su poraženi sa 3:0 od Metalca. Sa druge strane, crveno-beli su se dosta više istrošili dan kasnije, u remiju protiv Milana (2:2) na svom terenu.

Na kraju ipak tri velika boda za ekipu Dejana Stankovića! Spartak je ostavio odličan utisak protiv šampiona! Strelci za  Zvezdu bili su Ivanić u 81. i Sanogo u 88, a za domaćina Furtula u 36. minutu

U prvom delu sezone, Zvezda i Spartak su na "Marakani" odigrali sjajan meč, koji je pripao beogradskom timu rezultatom 3:2. Ponovili su odličnu utakmicu ova dva tima!

Glavni sudija meča bio je Lazar Lukić, a pomoćnici su Dragan Bogićević i Bojan Banović, dok je četvrti arbitar Nenad Minaković.

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

STADION: "Gradski stadion" (Subotica)

SUDIJA: Lazar Lukić

Strelac: Furtula u 36, Ivanić u 80, Sanogo 88.

SPARTAK: Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević – Marčić (od 90. Đurasović), Šimura – Savković, Tufegdžić, Srećković (od 68. Vidaković) – Furtula (od 68. Jovanović). Trener: Vladimir Buač.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić (od 60. Srnić) - Falko (od 27. Ben), Petrović (od 60. Sanogo), Nikolić, Ivanić - Falćineli (od 79.Krtović), Pavkov (od 60. Gavrić). Trener: Dejan Stanković.

KRAJ! Zvezda je pobedila posle velikog preokreta!

88. minut - KAKAV PREOKRET ZA SAMO SEDAM MINUTA! Ben je sjajno izveo korner! Sanogo je strelac! Zakucao je loptu glavom u mrežu Seku Sanogo!

84. minut! Mogao je Spartak ponovo do vođstva! Sjajno je Tufegdžic istrčao, ali mu je u presudnom momentu ponestalo snage, pa je Pankov izašao kao pobednik

83. minut - Još jedna fenomenalna šansaza Zvezdu! Ben je ovoga puta imao prečku protiv sebe!

80. minut! GOOOOOL! Mirko Ivanić je strelac! Još jednom je prekid bio koban po rivale crveno-belih! Ovo je Ivaniću 10. put u sezoni da trese mrežu. Ben je izveo korner, Milunović prosledio loptu do Ivanića koji je poravnao rezultat!

79. minut - Falćinelija menja Krstović! Opsada gola domaćina je u ovim momentima...

78. minut - Ne uspeva ni Slavoljub Srnić da poravna rezultat!

76. minut ! Kakva gužva u šesnaestercu Spartaka! Ali Dujmić je za sada igrač utakmice!  Sve brani gomlan Spartaka!

74. minut - Stisnuo je šampion domaćina u poslednjih nekoliko minuta, ali rezultat i dalje ide na ruku Spartaku

72. minut - Slobodan udarac za Bena! Lepa pozicija, ali lopta završava preko gola!

64 minut - Još jedna velika šansa za crveno - bele! Ben šutira preko gola!

63. minut! Stativa je bila saveznik Spartaku! Odlična akcija zvezde, pokušali su Gajić i Srnić, ali je ponovo kao pobednik izašao Dujmović!

60. minut - Trostruka izmena u Zvezdi! Stanković je zamenio Rodića, Petrovića i Pavkova, a u igri su Srnić, Sanogo i Gavrić

57. minut - Najbolja prilika za goste u drugom delu meča! Mirko Ivanić je pokušao, ali je zatresao samo spoljni deo mreže... Sprema se izmena u gostujućem timu!

Informer

Žestoka borba u Subotici

56. minut - Izuzetno je opasan Spartak u tranziciji! Savković i Tufegdžić prave velike probeleme Stankovićevom timu!

54. minut - Dobio je žuti karton i Milan Pavkov zbog neopreznog starta! Pomalo rizično igra sada Crvene zvezde...

52. minut - Domaći igrači ne dozvoljaju crveno - belima da im ugroze gol! 

49. minut - Očekivano je krenula Zvezda agresivno, ali Spartak uspešno odoleva i čuva prednost...

46. minut - Igrači su ponovo na terenu! Vatromet je na nebu iznad Gradskog stadiona u Subotici! 

KRAJ prvog poluvremena! Subotičani raspoloženi idu u svlačionicu... ostaje da se vidi kako će Zvezda odgovoriti u drugih 45 minuta!

Informer

Posle prvih 45 minuta, Subotičani su bili uspešniji!

39. minut - Centrirao je Rodić, Falćineli je bio najviši u skoku, odbranio je Dujmović koji je danas na visini zadatka! Ponovo je Falćineli nakon kornera imao sjajnu šansu, ali lopta odlazi preko gola!

37 minut - Hrabru igru Subotičani su krunisali golom! Furtula je pobegao Pankovu i Gajiću i matirao Milana Borjana posle sjajne akcije Srećkovića i Šimure! 

36 minut - GOOOOOL! Furtula je strelac! Vodi Spartak!

32. minut - Zvezda je imala znatno više prilika, ali Subotičani su dostojan rival u dosadašnjem delu meča. Dobar je ritam i visok tempo...

27. minut - Izmena u Zvezdi! Ben menja Falka, nakon što se Italijan požalio nakon jednog duela! Da li je povređen, ili Stanković ne želi da rizikuje, ostaje da se vidi...

Informer

Već u prvom poluvremenu Falko je morao napolje...

23. minut - Lepa prilika za drugog Italijana u istoriji crveno - belih! Rodić je lepo centrirao, primio je Falko loptu u srcu šesnaesterca, namestio se, ali je Dujmović izašao kao pobednik! 

22. minut - Brzonogi Falko je sam povukao loptu, pa je Dunđerskom jedino preostalo da ga nepropisno zaustavi! Četvrti žuti karton na meču!

20. minut - Zvezda je došla u situaciju da se brani, počeli su Subotičani da stiskaju tim Dejna Stankovića... Gajić je izbacio loptu u korner

18. minut - Okušao je šut i Filipo Falko, ali je to bio lak posao za Dujmovića. Interesantan meč igra se u Subotici...

Informer

Pavkov se našao u startnoj postavi uz Falćinelija...

16. minut - Pokušao je Srećković, nekadašnji fudbaler Voždovca, ali siguran je bio Milan Borjan

14. minut - Falćineli se našao u odličnoj poziciji! Šutirao je jako, bilo je blizu, ali nije imao sreću Italijan!

8. minut - Veljko Nikolić je prvi "požuteo" u redovima Crvene zvezde, a samo nekoliko sekundi kasnije i Šimura je dobio javnu opomenu! Već tri žuta kartona na samom startu meča!

6. minut - Sjajan pokušaj sa distance Njegoša Petrovića! Lopta je prohujala pored stative, od svega korner! Uspeli su fudbaleri Spartak da otklone opasnost...Tražili su penal crveno-beli zbog igranja rukom jednog od igrača Spartaka. Lazar Lukić se nije oglasio. Jeste Marčića pogodila loptu u ruku, ali je bila u prirodnom položaju.

4. minut - Ne manjka žara i borbe u uvodnim minutima! Vidi se veliki motiv na obe strane!

1. minut - Meč je počeo! Zvezda je krenula sa centra! U 40. sekundi prvi žuti karton! Marčić je dobio javnu opomenu zbog prekršaja nad Falćinelijem!

Informer

Zvezdi želi nastavak uspešnog niza...

16:50  Spartak ima pad rezultata. Ipak,oni su mladi i poletni i nema sumnje da su kvalitetan protivnik! Moramo da budemo maksimalno motivisani da bi pobedili! - kaže Miloš Milojević, pomoćnik Dejana Stankovića.

16:45 - Naš stil se neće promeniti. Odigrali smo u Beogardu onda dobar meč. Bili smo ofanzivni, sad ćemo biti još ofanzivniji - kaže trener Spartaka, Vladimir Buač.

16:30 - Dobri vremenski uslovi i svi preduslovi su tu za dobar meč...

16.20 - Pojavile su se startne postave, domaći tim igra u formaciji 4-2-3-1, dok se Dejan Stanković opredelio za 4-4-2.

Spartak će zaigrati u sledećem sastavu:

Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević – Marčić, Šimura – Savković, Tufegdžić, Srećković – Furtula.

Šansu sa klupe čekaće Vukanić, Jović, Šormaz, Vujanović, Vidaković, Branković, Vidović, Rajović, Đurasović, Bijelvić i Jovanović.

Na drugoj strani, Zvezda će zaigrati sa ovim igračima:

Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Falko, Petrović, Nikolić, Ivanić - Falćineli, Pavkov.

Na klupi za rezerve su ostali Popović, Degenek, Sanogo, Srnić, Gavrić, Ben, Vukanović i Krstović.

16.10 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Spartak - Crvena zvezda.