Autor: Informer.rs

25.02.2021.

23:39

Foto:

Sport

ZVEZDA JE BILA NA KORAK OD ČUDA! Ivanić vezivao "rosonere" u čvor! Gobeljić će imati noćne more /OCENE/ANKETA/

Utakmica na "San Siru" završena je rezultatom 1:1, a tragičar je definitivno Marko Gobeljić koji je, poput Radovana Pankova sedam dana ranije, imao košmarno veče.

Zvezdin univerzalac je skrivio penal, pa promašio prazan gol i na kraju dobio crveni karton u 70. minutu.

Sa druge strane, Zvezda je imala mnogo svetlih tačaka, a najsvetlija je bio Mikro Ivanić koji je, iako rovit, u čvor vezivao igrače Milana.

Ocene

Milan Borjan (7) - Kapiten Crvene zvezde je skinuo zicer Diogu Dalotu, a bio je siguran i kod apsolutno svih ostalih pokušaja "rosonera". Kod penala Kesija nije mogao ništa.

Informer

Milan Borjan

Radovan Pankov (6,5) - Mnogo bolja partija u odnosu na onu od pre sedam dana. U odbrani perfektan, ali žaliće zbog igranja rukom koje je bilo povod da se poništi gol El Fardua Bena.

Miloš Degenek (7) - Zatvorio je apsolutno sve reprezentativac Australije, a bio je i miran u trenucima kada je Zvezda započinjala napade.

Informer

Degenek sa loptom beži od Kesija, a Pankov vreba iz pozadine

Marko Gobeljić (4,5) - Katastrofa! Zvezdin univerzalac je prvo skrivio penal, potom je promašio prazan gol, a na kraju je sve začinio crvenim kartonom 20 minuta pre kraja meča.

Milan Gajić (6,5) - Dobra partija desnog beka crveno-belih. Bio je aktivan u napadu, a sa druge strane sasvim solidan i u odbrani.

Seku Sanogo (6,5) - Uradio sve što se od njega očekuje. Bio je nepremostiva prepreka za ofanzivce Milana, ali ga sreća nije pogledala da zatrese mrežu u 69. minutu kada je Donaruma krajnjim naporima izbacio loptu sa gol crte.

Gelor Kanga (7) - Opasan je bio Gabonac svih 69 minuta, koliko je proveo na terenu. Šutirao je u nekolikpo navrata, a jednom su ga centimetri delili od gola. Osim toga, znao je da stane na loptu kada je bilo potrebe za tim.

Informer

Kanga u zanimljivoj situaciji

Slavoljub Srnić (6) - Odigrao je prvo poluvreme, korektan u odbrani, ali neprimetan u ofanzivi.

El Fardu Ben (7,5) - U roku od 19. do 24. minuta je mogao dođe do het-trika. Prvo je postigao gol koji je poništen zbog ruke Radovana Pankova, potom je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a na kraju je konačno doneo izjednačenje Zvezdi. Pre i posle toga je takođe bio baš dobar.

Mirko Ivanić (7,5) - Definitivno najbolji igrač Crvene zvezde u ovom dvomeču. Mučio je Milan u Beogradu, a očekivalo se da na "San Siru" bude na klupi zbog povrede. Ipak, iako rovit, odigrao je vanserijski, pravio konstantno dar-mar na polovini rivala, upisao asistenciju i suma sumarum - plesao po terenu.

Informer

Ivanić beži Kastiljehu

Dijego Falćineli (6,5) - Nije Italijan klasičan centarfor koji će na svakoj utakmici dati gol, ali je neko ko se sjajno kreće, otvara prostor i razigrava saigrače. Sve to je Falćineli radio i na "San Siru", ali je falila završnica.

Izmene

Njegoš Petrović (6,5) - Ušao na poluvremenu umesto Slavoljuba Srnića i za nijansu podigao nivo igre u odnosu na svog prethodnika.

Filipo Falko (6) - Igrao je poslednjih 20 minuta, ali reklo bi se da se još nije uklopio sa novim saigračima.

Aleksandar Katai (6,5) - Zaigrao je prvi put posle tri i po meseca i na terenu je proveo 20 minuta. U nekoliko navrata je prosu magiju po travnatom tepihu "Meace", ali je promašio poslednju veliku šansu na meču.

Informer

Katai izluđuje Meitea

Milan Pavkov (6,5) - Ovog puta nije uspeo da bude heroj, ali je uradio veliki posao u 82. minutu kada je spustio loptu Kataiju za stopostotnu šansu. Mogao je ovog puta asistencijom da sruši velikana, ali nije bilo sreće.

Veljko Nikolić (bez ocene) - Premalo vremena za konkretan učinak.