Autor: Informer.rs

26.02.2021.

00:01

Foto:

Sport

SUDIJA JE IMAO LOŠE NAMERE! Sudijski ekspert POTVRDIO! Zvezda je ŽESTOKO oštećena u dve situacije!

- Sudio je dobro tokom meča, ali su mi dve situacije pokazale da nije imao dobru nameru prema Crvenoj zvezdi. Isključenje Gobeljića i ovaj korner. Ako pričamo o Gobeljiću moram reći da ovo nije žuti karton, a kamoli drugi koji dovodi do crvenog, on mora da bude čist! Sudija je ovde morao da obavi razgovor sa igračem Zvezde i uruči mu poslednju opemenu. 

Informer

Isključenje Gobeljića palo je u zaborav nakon sramne oduke da prekine utakmicu iako je Zvezda dobila korner. 

- Instrukcije su da se u ovakvim situacijama vreme produži. Dao je tri minuta nadoknade i to je minimum koji mora da se ispoštuje, ali obično se zbog odugovlačenja igra četiri ili pet. U ovom slučaju igrač Milana mora da dobije žuti karton jer je poneo loptu kako bi onemogućio Zvezdu da izvede korner, a sudija bi morao da dozboli da se udarac iz ugla izvede. 

Setio se Jokić potom situacije sa meča Haduka i Dinama koja se dogodila pre 20 godina, ali je nakon toga promenjeno pravilo. 

- Ovako se sudilo pre 20 godina. Tačno se sećam utakmice Hajduka i Dinama, kada je Hajduk imao korner, a glavni arbitar je prekinuo meč. Od tada se sve promenilo i stigle su nove instrukcije. Trebao je da dozvoli da se korner izvede bez dileme. 

Informer

Bila je još jedna sporna situacija u drugom poluvremenu kada je Fikajo Tomori igrao rukom u svom kaznenom prostoru. 

- Lopta je dirala malo ruku, ali bez obzira na to nije penal. Pre kontakta sa rukom igrač Zvezde je promenio pravac lopte i to automatski nije prekršaj po pravilima - rekao je Jokić i pomenuo da je situacija kod pada Bena u šesnaestercu Milana takođe bila ispravna, te da reprezentativac Komora nije bio fauliran.