Autor: Informer.rs

12.04.2021.

15:48

Foto:

Sport

ZVEZDU TRI POBEDE DELE OD TITULE! Ako ostanu neporaženi crveno-beli će ovo uraditi prvi put!

Tako su crveno-beli “obrnuli krug”, jer su pobedili svaku ekipu u šampionatu ove sezone. Osim Javora, i Partizan je bila ekipa koju puleni Dejana Stankovića nisu savladali ove sezone, s obzirom na dva remija protiv pomenuta dva tima tokom jeseni.

Ali,nakon što je  Partizan savladan golom Mirka Ivanića (1:0), pao je i Javor, a  pogađali su Aleksandar Katai (2), El Fardu Ben, Nemanja Milunović i Filipo Falko. 

Informer

 

Ekipi Dejana Stankovića nedostaje još tri pobede do kraja prvenstva da bi i matematički obezbedila titulu. Trenutno ima 89 bodova na tabeli uz gol razliku 88:14, a ako  ostanu neporaženi do kraja šampionata biće u prilici da osvoje ukupno 110 bodova i postignu preko 100 golova, što bi bila jedna od najefikasnijih sezona Zvezde u prethodne dve decenije.

Takođe, crveno-beli ukoliko ostvare pobede u narednim mečevima će biti u prilici da obore rekord iz sezone 2015/16, kada je Zvezda pod vođstvom Miodraga Božovića ostvarila 24 uzastopna trijumfa u nacionalnom šampionatu.

Informer

 

U slučaju da crveno-beli ostanu neporaženi do kraja takmičarske godine, to bi bio prvi put da Zvezda osvoji titulu - bez poraza, s obzirom na to da je u sezoni 2007/08 u takvoj situaciji završila na drugom mestu. Takođe, Zvezda igra u polufinalu kupa, pa je moguća i dupla kruna. 

PREOSTALE UTAKMICE U PRVENSTVU:

Crvena zvezda - Radnik (u prvom meču pobeda 4:1)

Inđija - Crvena zvezda (u prvom meču 3:2)

Crvena zvezda - Vojvodina (u prvom meču 2:0)

Rad - Crvena zvezda (u prvom meču 3:0)

Crvena zvezda - Zlatibor (u prvom meču 1:0)

Bačka - Crvena zvezda (u prvom meču 2:0)

Crvena zvezda - Metalac (u prvom meču 1:0)