Autor: Informer.rs

24.04.2021.

12:19

Foto:

Sport

NEBO SE OTVORILO! Tri decenije od čuvene rečenice i plasmana u KUP EVROPSKIH ŠAMPIONA!

Zbog trijumfa u Minhenu od 2:1 Zvezda je obezbedila plasman u finale Kupa evropskih šampiona u Bariju!

- Jugović. Jugović do Pančeva. Jugović. Prosinečki je tu! Prosinečki! Mihajlović u sredinu! Šta je sada ovo.... Dva-dva! Gol, gol, gol, gol! Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi! Nokautirani su fudbaleri Bajerna!

Zvezdaši se i dalje ježe kada se sete ili čuju ponovo komentar u prenosu Milojka Pantića! 

Bajern je došao u Beograd da uzvrati udarac i revanšira se, ali je ponovo doživeo tužan kraj. Pred 80.000 gledalaca u fenomenalnoj atmosferi fudbaleri Zvezde ispisali su istoriju!

Siniša Mihajlović je razgalio masu u 26. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara, zakačila je nekog u živom zidu i završila u mreži!

Crvena zvezda - Bajern 2:2 (1:0)

Beograd, 24. april 1991. Strelci: Mihajlović u 26. i Augentaler (autogol) u 90. za Crvenu zvezdu, a Augentaler u 61. i Bender u 68. minutu za Bajern. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 80.000. Sudija: Bruno Galer (Švajcarska).

Crvena zvezda: Stojanović, Radinović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Pančev (od 89. Stošić), Savićević, Binić.

Bajern: Auman, Švabl, Bender, Grahamer, Augentaler, Efenberg, Štrunc, Rojter, Volfart, Ton, Laudrup.

Klaus Augentaler, kapiten Bajerna je bio poznat po razornom udarcu, ali onaj koji je uputio u 61. minutu išao je pravo ka Stevanu Stojanoviću. Nažalost, prošla je lopta Diki kroz noge, stadion je zanemeo, navijači su se brzo povratili iz šoka ali igrači Zvezde nisu! Posle nespretne intervencije odbrane već u 68. minutu na semaforu je stajalo 1:2, a strelac je bio Bender.

A onda....Jugović, Prosinečki, centaršut Mihajlovića, Pančev i ludnica! Zvezda je u finalu Kupa evropskih šampiona! Olimpik iz Marseja je bio rival 29. maja u Bariju na stadionu „Sveti Nikola“ na kome je ova generacija ušla u anale jugoslovenskog i srpskog fudbala!