Autor: Informer.rs

27.04.2021.

14:18

Foto:

Sport

ZVEZDA SE OGLASILA POSLE SKANDALA! Verujemo Kangi da ima 30 godina, on je kolateralna šteta!

Navodno Gelor Kanga nije iz Gabona, već iz DR Konga i navodno je rođen 1985. godine, a ne 1990. kao što mu piše u papirima koje sada ima.

Oglasila se i Crvena zvezda i poručila da veruje svom fudbaleru.

- Povodom informacije koja je stigla iz Afrike o godinama našeg fudbalera Gelora Кange, želimo da istaknemo da Crvena zvezda veruje svom fudbaleru. Кanga ima važeći pasoš Gabona, kao i boravak u Francuskoj - poručili su iz kkuba sa Marakane.

- Igrao je u Rusiji kao i Češkoj i nigde nije imao ni najmanji problem. Doživljavamo ove informacije kao rat dva saveza oko plasmana na Кup afričkih nacija u kome je Кanga kolateralna šteta. Nadamo se da će situacija biti što pre rešena u korist Gelora Кange.

Informer

Crvena zvezda veruje Geloru Kangi

Zanimljivo je da je Gabon savladao Kongo sa 3:0 u petom kolu grupe D kvalifikacija za Kup afričkih nacija, a potom je Fudbalska federacija Konga uložila žalbu zbog Gelora Kange.  Gabon je završio ispred Konga na kraju kvalifikacija za Kup Afričkih nacija sa bodom više, pa bi u slučaju suspenzije Gabona zbog Kange, zauzeli mesto na najvećoj fudbalskoj smotri Afrike.

Ako se istraga pokaže kao tačna i utvrdi se da je Kanga uz pomoć Fudbalskog saveza Gabona lažirao dokumenta, Gabon rizikuje diskvalifikaciju sa najmanje dva Kupa afričkih nacija.