Autor: Informer.rs

07.05.2021.

17:30 >> 20:31

Foto:

Sport

ZVEZDINA KATASTROFA U LAKTAŠIMA! Igokea IZJEDNAČILA i vratila seriju u Beograd! /FOTO/

Katastrofa! Crvena zvezda odigrala je jednu od najlošijih utakmica ove sezone i doživela pravi debakl na gostovanju u Laktašima u drugoj utakmici polufinala! Crveno-beli su uspeli da se vrate u finišu meča i ublaže poraz, ali je Igokea izedjnačila u seriji na 1:1!

Igokea je vodila od prvog do poslednjeg minuta, a prednost domaćina rasla je iz napada u napad! Branilac trofeja nije se sastavio ni u napadu ni u odbrani, a sve je eskaliralo na startu treće četvrtine kada je Zvezda zaradila tri tehničke greške, tada je bilo +20 za domaćina! 

Informer

Uspeli su crveno-beli da živnu na startu poslednjeg kvartala, ali je Grej vezao tri šest poena i rešio pitanje pobednika! 

Najveći broj grešaka napravili su Kori Volden i Džordan Lojd. Pokušavala je Zvezda "low pass-om" da razbije odbranu rivala, ali je Džeki Karmajkl branio reket i pokupio sva dodavanja ka centarskoj liniji Zvezde. 

Informer

Zvezdu je u "životu" održavao Dejan Davidovac, kasnije mu se pridružio i Ognjen Dobrić, ali je Igokea šutirala neverovatno za tri poena u većem delu meča, na kraju su pogodili 11 trojki. 

Najefikasniji na meču bio je Klemons sa 18 poena, ATić je dodao 17. U timu Zvezde najbolji je bio Dobrić koji je postigao 17 koševa!

IGOKEA - CRVENA ZVEZDA 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20)

Hala u Laktašima

Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

Igokea: Vulić, Atić, Jovanović, Grej, Simanić, Jošilo, Talić, Ilić, Pot, Karmajkl, Fundić, Kondić. 

Crvena zvezda: Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Kuzmić, Noko. 

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

37. minut - Pogađa sada Marko Simonović dva slobodna bacanja - 73:64!

36. minut - Serija promašaja Crvene zvezde, ne uspeva to da kazni Igokea sa druge strane, crveno-beli su još uvek "u igri" - 73:62!

34. minut - Vraća to sa druge strane Ognjen Dobrić - 71:58!

33. minut - Trojka Greja nakon tajm-auta - 71:55!

32. minut - Serija 7:0 Crvene zvezde, reaguje Dragan Bajić tajm-autom odmah - 68:55!

31. minut - Faulirao je Dobrić Greja u šutu za tri poena na startu poslednje deonice, koristi krilo Igokee bacanja - 68:48!

Treća četvrtina:

30. minut - Pogađa Dobrić za tri poena uz faul, imaće bek Zvezde priliku da smanji zaostatak svog tima - 65:48!

29. minut - Brodolom! Promašaj Korija Voldena oslikava čitavu partiju crveno-belih! 

28. minut - Vratio je Dragan Bajić Stefana Pota na parket, ovaj odmah pogađa i vraća +20 - 61:41!

Informer

27. minut - Pogađa Darko Talić trojku sa deset metara, pokušao je Duop Rit da vrati to, ali je bacio "air ball" - 57:37!

26. minut - Pogađa Lojd uz faul Jošila i koristi dodatno slobodno bacanje - 54:37!

26. minut - Nastavlja se katastrofalno izdanje Zvezde u Laktašima! Klemons je "zalepio" Hola u šutu za tri poena, na drugoj strani Jošilo donosi +20 Igokei - 54:34!

25. minut - Nova tehnička greška, sada je Volden protestvovao kod sudija - 52:34!

24. minut - Tri tenihčke u ovoj četvrtini, sada je Radonjić burno reagovao zbog sudijske odluke, pa će Karmajkl na liniju penala - 50:34!

23. minut - Sada tehnička za Klemonsa zbog prigovora, ali Lojd promašuje slobodno bacanje. Izuzetno slab učinak najboljeg strelca crveno-belih, potom i izgubljena lopta Voldena - 49:34!

22. minut - DOBRIIIIĆ! Prva trojka za crveno-bele, a da je nije pogodio Dejan Davidovac - 49:34!

Informer

21. minut - Tehnička greška za Džordana LOjda na startu drugog poluvremena zbog "flopovanja"! Pao je bek nakon sudara sa Karmajklom, sudije su to okarakterisale kao simuliranje!

Druga četvrtina:

20. minut - Trojka Edina Atića uz zvuk sirene, delovalo je da se Zvezda "razigrala" u samom finišu poluvremena, ali Igokea vraća veliku prednost - 45:31!

19. minut - Delovalo je da će Zvezda protraćiti još jedan napad, ali je Dejan Davidovac prošao lako do koša i flouterom pogodio - 41:29!

18. minut - Nova izgubljena lopta crveno-belih kažnjava to Klemons pogotkom za tri poena - 41:26!

17. minut - Uspela je Zvezda da veže nekoliko dobrih odbrana, ali se podigla i produktivnost u napadu. Nabacio je Volden loptu Noku na zakucavanje, a trener Igokee odmah reaguje tajm-autom - 38:26!

16. minut - Katastrofalan šut za tri poena Zvezde - 2/11!

16. minut - Upisuje se Kori Volden u strelce nakon četiri promašaja, pogodio je plej crveno-belih dva slobodna bacanja - 38:24!

15. minut - Dve dobre odbrane Crvene zvezde i laki poeni za Džordana Lojda iz kontre, ali nova greška centara crveno-belih, sada je Kuzmić ostao tri sekunde u reketu - 36:22!

Informer

14. minut - Dobra akcija crveno-belih nakon minuta predaha, pogodio je sa distance Dejan Davidovac, vraća to Stefan Pot - 36:20!

14. minut - Šuterska "klinika" Igokee u prvom poluvremenu! Nova trojka, ovoga puta za Greja, Zvezda je na -17 - 34:17! Reaguje Radonjić tajm-autom!

13. minut - Dva puta su branili Stefana Pota ispod bloka, a plej Igokee vezuje sa osam poena, sa druge strane promašaj Dobrića - 31:17!

11. minut - DOBRIIIIĆ! Zaleteo se Zvezdin bek kao brzi voz na koš rivala i pogodio uz faul Nikole Jovanovića, ali nije pogodio dodatno slobodno bacanje - 23:15!

Prva četvrtina:

10. minut - Pogađa Ognjen Dobrić na isteku prve četvrtine - 23:13!

9. minut - Izuzetna igra Entonija Klemonsa na startu meča, osmi poen za pleja Igokee i prva trojka - 23:11!

Informer

8. minut - Posle serije promašaja pogađa napokon Zvezda trojku, Davidovac je bio precizan nakon ukradene lopte Ognjena Dobrića - 18:9!

7. minut - Digao se Entoni Klemons u šut za tri, faulirao ga je naivno Lengston Hol, plej Igokee siguran je sa linije penala - 18:4!

7. minut - Prekida Džordan Lojd seriju Igokee od 13:0 pogotkom o dablu - 15:4!

6. minut - Još jedan dobar napad Igokee, sada je Marko Jošilo poentirao, potom greška Lendrija Noka. Katastrofalan start Zvezde - 13:2!

5. minut - Novi loš napad crveno-belih, ponovo je Lazić poslao loptu direktno u ruke Entonija Klemonsa, ali seče u kontri Kori Volden - 11:2!

Informer

4. minut - Furiozan start Igokee! Džeki Karmajkl je sjajno presekao loptu i uposlio Ilića koji zakucava u kontri - 11:2!

3. minut - Novi promašaj Zvezde, ali vraća to Branko Lazić u koš, na drugom delu terena Dalibor Ilić lako poentira pod košem, a potom i Atić iz koraka - 6:2!

1. minut - Loš start crveno-belih i tri vezana promašaja, sa druge strane Atić u ranoj fazi napada pogađa preko Lojda - 2:0!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos druge utakmice polufinala ABA lige između Igokee i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!