Autor: Informer.rs

16.05.2021.

17:30 >> 20:44

Foto:

Sport

ZVEZDA SRUŠILA BUDUĆNOST! Crveno-beli poveli u FINALU i zadali prvi UDARAC Podgoričanima! /FOTO/VIDEO/

Po starom dobrom običaju, ekipa Dejana Radonjića najbolja je kada je najteže! Tako je bilo u sredu protiv Igokee, tako je bilo i večeras protiv Budućnosti! Podgoričani su dva puta ove sezone odučili crveno-bele od košarke, ali je Zvezda večeras bila mnogo bolji rival i dobila Budućnost 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23), te povela sa 1:0 u seriji!

Uspeli su Podgoričani da se vrate u samom finišu meča i režiraju dramu u Pioniru, ali je Zvezda uspela da se iskobelja i sačuva prednost domaćeg terena, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani u većem delu meča. 

Ako bi se uzimao uzorak od 30 minuta, prve tri četvrtine crveno-belih bile su najbolje u čitavoj sezoni, dok je Zvezda debelo podbacila u poslednjem periodu i umalo od gotovog napravila veresiju. Ipak, uspeli su izabranici Dejana Radonjića da na krilima Ognjena Dobrića dobiju prvi meč i zadovoljni čekaju drugi duel u seriji!

Zvezda je furiozno otvorila meč, ali se Budućnost u finišu prve deonice vratila u meč, najzaslužniji za egal posle prvih 10 bio je Vili Rid. Noko i Kuzmić su se smenjivali na njemu, ali je "pikenrol" igra mučila Zvezdu. Uspeo je Radonjić da zbije redove i zatvori reket, što je dovelo do toga da Zvezda ima osetniju prednost na kraju prvog poluvremena. 

Informer

Uspela je Budućnost da se vrati na startu treće četvrtine u meč, ali je loptu u svoje ruke uzeo Ognjen Dobrić koji je razbio koncepciju igre "plavih" i odveo Zvezdu na +15! Nije imala Budućnost odgovor za njega, Melvin Edžam je zbog problema sa faulovima ranije završio meč, Kobs i Nikolić su morali da poštedu zbog četiri lične greške, ali je Nikola Ivanović u finišu preuzeo odgovornost i režirao dramu. 

Stigla je Budućnost na posed zaostatka, Zvezda je imala napad, ali je Dobrić promašio trojku, uspeo je Noko to da "skine" sa lopte i vrati pas do Lojda, šuter se podigao i proigrao Dejana Davidovca koji je stavio tačku na pobedu!

Informer

Crveno-bele je do pobede predvodio Džordan Lojd sa 23 poena, šest skokova i pet asistencija, Ognjen Dobrić je dodao još 23, a Deja Davidovac 12. Ognjen Kuzmić je odigrao najbolji meč u sezoni i uhvatio 11 skokova uz pet koševa, dok je Lengston Hol podelio osam asistencija. 

U timu Budućnosti Vil Rid je stao na 26 poena. 

Drugi meč u seriji na programu je u utorak od 20:30, a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda nakon čega se serija seli u Podgoricu!

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd

Sudije: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Josip Radojković

Crvena zvezda: Hol 4, Lojd 23, Uskoković 2, Davidovac 12, Lazić 6, Rit 5, Radanov, Dobrić 23, Simonović, Kuzmić 5, Noko 4
Trener: Dejan Radonjić

Budućnost: Kobs 8, Ivanović 16, Edžim, Šehović, Nikolić 7, Apić, Mitrović 6, Dela Vale 6, Nikolić 2, Popović 7, Rid 26, Žugić
Trener: Dejan Milojević

Tok meča

Četvrta četvrtina:

40. minut - Promašaj Džordana Lojda u šutu za tri poena, kažnjava Petar Popović sa druge strane - 80:78! IMAMO DRAMU U FINIŠU MEČA!

39. minut - Autokoš Luke Mitrovića, sa druge strane ponovo Ivanović - 80:76!

39. minut - Siguran je Ivanović sa linije penala, biće drame - 78:74!

38. minut - Dva ofanzivna skoka za Lendrija Noka, podigao se Lojd u šut za tri, kompletna odbrana Budućnosti je skočila, a Amerikanac je samo pružio loptu do Davidovca koji beleži lake poene pod košem - 78:72!

Informer

37. minut - Vezuje sada Nikola Ivanović nekoliko napad, i vraća Budućnost na samo šest poena zaostatka - 76:72!

36. minut - Fantastičan pas Lengstona Hola za Džordana Lojda koji pogađa pored Vilija Rida, potom i laki poeni za Lazića iz auta - 76:67!

36. minut - Uspeva Ivanović da vrati Budućnost u meč, pogađa sada plej Podgoričana uz faul i koristi dodatno bacanje - 72:55!

35. minut - Trojka za Ivanovića, sa druge strane novi "flouter" za Dobrića - 72:62!

34. minut - Vezuje Budućnost sada dva laka koša i smanjuje zaostatak, reaguje Radonjić tajm-autom odmah - 70:59!

Informer

33. minut - Popio je Kobs rampu Ognjena Dobrića, sa druge starne poeni za Lengstona Hola - 70:55!

32. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Kakva rola Ognjena Dobrića u drugom poluvremenu! Cepa mrežicu posle šuta za tri poena, a potom i lagana asistencija za Džordana Lojda - 68:55!

31. minut - Loš napadački početak Crvene zvezde u poslednjoj četvrtini, faul u napadu za Noka, a potom i promašaj Lojda u šutu za tri poena - 63:55!

Treća četvrtina:

30. minut - NOOOOOOKOOOOO! Fantastična energija Ognjena Dobrića razigrala je crveno-bele, sada je Hol nabacio loptu na tablu za Lendrija Noka koji vezuje četiri poena - 63:55!

30. minut - KRAJ ZA EDŽAMA! Blokirao je Lengston Hol Ivanovića, potom je Kanađanin napao Dobrića, ali je napravio faul u napadu što mu je peta lična greška!

29. minut - Vezuje Ognjen Dobrić osam poena za crveno-bele, uspeva Zvezda da se odbrani i napravi "osetniju" prednost - 59:55!

28. minut - Ponovo je Hol uspeo da ukrade loptu, ali je nije uspeo Dejan Davidovac da uhvati pas, mogla je Zvezda da ode na dva poseda prednosti - 55:54!

Informer

28. minut - DOBRIIIIIIIIIIIĆ! Zakucava sada u kontri nakon nove ukradene lopte crveno-belih - 55:54!

27. minut - Laki poeni za Ognjena Dobrića sa linije penala, rezultatska klackalica u ovim momentira u Pioniru - 53:52!

27. minut - Loš potez Marka Simonovića koji je faulirao Amadea Dela Valea u šutu za tri poena, ima Italijan tri slobodna bacanja! Siguran je bio Dela Vale, Budućnost vodi - 51:52!

26. minut - Vratio se Ognjen Dobrić na parket i odmah pogodio "flouter", sa druge strane brzi poeni za Nikolu Ivanovića - 51:49!

25. minut - Novo zakucavanje za Vilija Rida, razbijaju Ivanović i Rid odbranu Zvezde stalnim "pikenrol" akcijama - 49:46!

24. minut - Pogađa trojku Džastin Kobs za tri poena, sjajan procenat Podgoričana 4/5 trojke u dosadašnjem delu meča - 49:44!

Informer

24. minut - LOOOOOOOOJD! Dugo nije Ognjen Kuzmić imao ovoliki uticaj na igru Crvene zvezde, sada je iskusni centar napravio "livadu" za Amerikanca koji lako pogađa - 49:41!

23. minut - Prelep potez Alekse Uskokovića koji se upisuje u strelce na startu treće deonice, položio je pored Vilija Rida plej Zvezde - 47:41!

22. minut - Prvi koš iz igre za Budućnost u drugom poluvremenu pogađa Nikola Ivanović sa poludistance, sa druge strane promašaj Alekse Uskokovića - 45:40!

21. minut - Nova ukradena lopta za Džordana Lojd koji nije pogodio u kontri, ali je Kuzmić to pratio i dobio dva slobodna bacanja! Polovičan je bio centar crveno-belih - 45:38!

Druga četvrtina:

20. minut - Pogađa Lazić uz zvuk sirene na isteku prvog poluvremena! Ponovo je forsirao Ivanović, uspeo je Lojd da uposli Lazića koji pogađa - 44:38!

19. minut - Mogla je sudijska trojka bez problema da dosudi nesportski faul Džastinu Kobsu zbog faula u kontri, ali od svega Lazić ide na liniju penala - 42:36!

Informer

19. minut - Dobila je utakmica na ritmu pred kraj poluvremena, laki poeni sa obe strane terena, nakon Lojda Vili Rid još jednom zakucava - 40:36!

18. minut - Trojka sada za Amadea Dela Valea koji pogađa sa deset metara na isteku napada - 38:34!

18. minut - Pokušao je Kobs da vrati to sa druge strane, ali nije pogodio i laki poeni za Džordana Lojda u kontri - 38:31!

17. minut - DAVIDOVAAAAAAAAAC! Raspucao se Dejan Davidovac u poslednjih nekoliko dana i nema nameru da stane! Sekundu je zakasnio Vili Rid, a krilo Zvezde to kažnjava "kao kap" - 36:31!

17. minut - Ulazi Lendri Noko u rane probleme sa faulovima i šalje Vilija Rida na penale - 33:31!

16. minut - KAKVA TROJKA DŽORDANA LOJDA! Pogađa Zvezdin šuter trojku uz faul Luke Mitrovića, a siguran je i sa linije penala, četiri poena za crveno-bele u jednom napadu - 33:30!

Informer

15. minut - Zakomplikovao je Lojd situaciju sa prenosom lopte, krade to Nikola Ivanović i otvara kontru za Rida koji zakucava - 29:29! Ponovo Radonjić reaguje tajm-autom!

14. minut - RIIIIIIIIIIIIIT! Seče centar Zvezde seriju promašaja i pogađa drugu trojku za crveno-bele - 28:25!

14. minut - Fauliran je Džastin Kobs u šutu za tri poena, a plej Budućnosti bio je siguran sa linije penala - 26:25!

13. minut - Poentira Luka Mitrović u kontri, ali potom čini "medveđu uslugu" svom timu i faulira Duopa Rita koji pogađa uz faul. Promašio je Rit bacanje, ali pogađa Dobrić iz "odbojke" - 24:22!

Informer

12. minut - Bez koša na startu druge deonice, crveno-bele ne služi šut za tri poena, sa druge strane, Budućnost nema rešenje za odbranu Zvezde - 20:20!

11. minut - Serija promašaja sa obe strane, Marko Simović je trenutno na 0/3 u šutu za tri poena. Crveno-bele može da raduje dobra kontrola skoka centarske linije Zvezde - 20:20!

Prva četvrtina:

10. minut - Vraća "uslugu" Kuzmić sa druge strane i promašuje penala nakon ofanzivnog skoka, Budućnost će imati poslednji napad. Poenitra Zoran Nikolić, nerešeno je posle prve deonice - 20:20!

9. minut - Uspeo je sada Amadeo Dela Vale da razmrda Budućnost, ali Zoran Nikolić promašuje oba slobodan bacanja, Zvezda ostaje na +2 - 20:18!

8. minut - Zaređala je Zvezda sada nekoliko loših napada, odmah reagije Radonjić i traži minut predaha za svoje izabranike - 18:13!

7. minut - Pogađa sada uz faul Vili Rid, ali centar Budućnosti nije pogodio dodatno slobodno bacanje - 18:11!

Informer

6. minut - DOBRIIIIIIĆ! Raspucali su se sada crveno-beli, pogađa Ognjen Dobrić u kontri za tri poena - 18:9!

6. minut - DAVIDOVAAAAAAAAC! Fantastičan start meča za Davidovca! Uspeo je Zrenjaniac da ugura loptu u koš pored trojice igrača i izvuče faul - 15:9!

Informer

5. minut - Dobra reakcija Budućnosti nakon tajm-auta, zakucava Vili Rid u kontri nakon promašaja Ognjena Dobrića sa linije penala - 12:9!

5. minut - Upisuje se Danilo Nikolić u strelce, pokušao je Davidovac da pomogne Lojdu sa Edžamom, a krilni centar Budućnosti ostao je sam i pogodio za tri poena - 11:7!

4. minut - LOOOOOOOOJD! Ukrao je Džordan Lojd loptu sa ruke Nikoli Ivanoviću i u kontri položio pored Danila Nikolića! Sjajan start Zvezde, mora Dejan Milojević da reaguje tajm-autom već u ranoj fazi meča - 11:4!

4. minut - Rastrčao se Dejan Davidovac u oba pravca, nakon što je blokirao Luku Mitrovića, povukao je kontru heroj "majstorice" protiv Igokee i izvukao faul bivšeg kapitena Zvezde! Siguran je bek crveno-belih sa linije penala - 9:4!

3. minut - TEHNIČKA GREŠKA ZA KLUPU BUDUĆNOSTI! Agresivno su krenuli Podgoričani u odbrani i već u ranoj fazi izašli iz bonusa, nije se to svidelo Dejanu Milojeviću koji je zbog protesta poslao Lojda na liniju penala, imaće Zvezda nakon toga i loptu iz auta - 7:4!

3. minut - Izuzetno koncentrisana i angažovana igra crveno-belih pre svega u napadu, poentirao je sada Lengston Hol, a potom i polaganje za Dejana Davidovca u kontri - 6:4!

2. minut - Odlično se Zvezda odbranila u prvom naletu Budućnosti, ali je Melvin Edžam ukrao loptu Lojdu i otvorio kontru koju zakucavanjem završava Vili Rid - 2:2!

1. minut - Imala je Crvena zvezda prvi napad na meču i odmah laki poeni za Džordana Lojda sa poludistance - 2:0!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča finalne serije ABA lige između beogradske Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!