Autor: Informer.rs

28.05.2021.

14:16

Foto:

Sport

MILIONI U ZVEZDINOJ KASI! Terzić otkrio koliko crveno-beli prihoduju od sponzora i UEFA!

Crvena zvezda je u sredu pobedila Partizan posle penala u finalu KUpa Srbije i domogla se duple krune posle 14 godina.

- Imamo sportski cilj, poslovni cilj, infrastrukiturni i već sedam godina realizujemo ono što se obeća na Skupštini. Sportski cilj je grupna faza UEFA i titula.To je ono što Zvezdi obezbeđuje finansijsku stabilnost. Četiri miliona dobijamo od Gasproma, 1,2 miliona od Telekoma, u slučaju da uđemo u Ligu Evrope imamo 10 miliona, u slučaju Lige šampiona 20 miliona, 4 do 5 miliona od ulaznica, 10 do 15 miliona od transfera - kazao je Zvezdan Te3rzić i nastavio:

Informer

 

- Naša struktura prihoda je jasna. Dva odsto prihoda stiže iz inostranstva i s tom tendecijom ćemo nastaviti. Grupna faza UEFA takmičenja nas obavezuje da bi zadovoljili naše navijače zbog kojih klub i postoji.

Terzić kaže da je finansijska situacija bolja u odnosu na druge evropske klubove.

Informer

 

U prvom krugu smo dobili licencu za UEFA i to govori da smo uspeli da izmirimo obaveze u roku, što u vreme korone i svetske krize nije bilo lako. Nadamo se da će tržište živnuti ovog leta, da će se sve vratiti u normalu. Zato investiramo ovoliko puno, jer sam ubeđen da će se tržiše oporaviti i da će biti novca u fudbalu - rekao je Terzić.

Bonus video