Autor: Informer.rs

20.06.2021.

08:22

Foto:

Sport

RADONJIĆ OBRADOVAO NAVIJAČE! Napravićemo tim koji će biti konkurentniji u Evroligi!

Dolazak beka crnogorske reprezentacije je uzdrmao region, a Mitrović posle četiri godine vratio u klub.

Trener ekipe sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić je za Žurnal istakao da je zadovoljan pojačanjima i da će crveno-beli učiniti sve da naprave iskorak u Evroligi.

- Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja - rekao je Radonjić za pomenuti izvor.

Informer

 

Sa Nikolom Ivanovićem je već imao priliku da sarađuje u redovima Budućnosti pre 10 godina.

- Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde. O Mitroviću nema potrebe previše trošiti reci, pogotovo ne o kvalitetu koji je i u tek završenoj sezoni pravio razliku. Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti.

Priča se i o dolasku Alekse Avramovića i Stefana Jovića, dok se najavljuje i povratak Stefana Lazarevića na Mali Kalemegdan iz FMP-a. Radonjić nije hteo da govori o imenima.

Informer

 

- Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog. A, realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak. Tražimo najbolja moguća rešenja koja su nam dostupna. Odnosno, tražimo igrače koji ce pomoći Crvenoj zvezdi da napravi iskorak u Evroligi gde je prošle sezone imala 10 pobeda. Nezahvalno je pričati o konkretnim imenima, dok su proces selekcije i razgovori sa igračima u toku. Ali, uveren sam da ćemo na kraju tog procesa, u skladu da našim mogućnostima, napraviti tim koji ce biti konkurentniji na evro sceni i koji će imati više pobeda nego minule sezone. Razumem veliko interesovanje javnosti, ali očekujem i da navijači razumeju proces koji je u toku - poručio je trener Crvene zvezde.

Bonus video