Autor: Informer.rs

29.07.2021.

08:01

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA MOŽE NA DINAMO! Evo ko čeka crveno-bele na putu do Lige šampiona! Žreb u ponedeljak!

Plasman u tu fazu garantuje šampionu Srbije sigurnu jesen u Evropi, jer sada ima garantovano mesto u grupi Konferencijske lige, pod uslovom da izgubi i dvomeč protiv Šerifa i plej-of za Ligu Evrope.  U oba takmičenja srpski prvak našao bi se u prvom šeširu uoči žreba.

Ali, to je plan za ne daj Bože, crveno-beli razmišljaju samo kako da se domognu Lige šampiona. Na redu je dvomeč protiv Šerifa iz Moldavije, protiv kojeg će igrati u utorak, 3. avgusta u Beogradu, pa u utorak, 10. avgusta u Tiraspolju.

Informer

Informer

Starsportphoto

 

Pre duela sa Šerifom, Crvena zvezda će u ponedeljak na žrebu u Nionu saznati ko će joj biti mogući rival u plej-ofu za Ligu šampiona. S obzirom na to da crveno-beli neće biti povlašćeni na tom žrebu, mogući rivali biće im prvak Austrije ili pobednici tri dvomeča:

POVLAŠĆENI 

Salcburg
Dinamo Zagreb - Legija
Ferencvaroš - Slavija Prag
Olimpijakos - Ludogorec

NEPOVLAŠĆENI

Jang Bojs/Kluž
Crvena zvezda/Šerif
Malme/Rendžers
Brondbi

Salcburg je Zvezda već eliminisala u borbi za Ligu šampiona 2018, od Ludogoreca je  izgubila na "Marakani" 2016, takođe na putu ka eliti, a crveno-bele sigurno još boli i dramatičan poraz od Olimpijakosa u Pireju u grupnoj fazi LŠ 2019, kojim je ostala bez evropskog proleća. Takođe, mogli bi crveno-beli tako da se sastanu i sa Dinamom iz  Zagreba. Nema sumnje da bi to bio spektakl s jedne strane, ali i mač s dve oštrice, jer bi fudbal bez dileme bio u drugom planu. 

Žreb za plej-of Lige šampiona zakazan je za ponedeljak u Nionu s početkom u 12 sati. 

Bonus video