Autor: Informer.rs

10.08.2021.

09:33

Foto: Starsportphoto

Sport

DAN "D" ZA ZVEZDU! Šampion Srbije protiv Šerifa za 11,6 miliona evra!

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (Arena sport 1, 19.00) u Moldaviji igra za plasman u plej-of Lige šampiona, ali i za 11,6 miliona evra!

Crveno-beli će u Tiraspolju odmeriti snage sa Šerifom u revanš meču 3. kola kvalifikacija i ako prođu dalje, obezbediće bogatu novčanu nagradu, kao i mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, uz mogućnost da se plasiraju i u elitno evropsko takmičenje.

Prvi meč Zvezde i Šerifa u Beogradu završen je nerešenim rezultatom (1:1), tako da izabranici Dejana Stankovića moraju da idu na pobedu ako misle da prođu u sledeću rundu.

Informer

 



Finansijska stabilnost

Svi u klubu iz Ljutice Bogdana večerašnji duel smatraju utakmicom sezone. Trijumf bi Zvezdi, pored sportskog uspeha, doneo i neophodnu finansijsku stabilnost, a ujedno bi i poništio nešto slabiji start sezone. Eliminacija bi, s druge strane, otvorila čitav niz problema na "Marakani". Ipak, u Zvezdi su uvereni u uspeh.

- Zna se da je cilj Zvezde da uđe u Ligu šampiona. Igrači i stručni štab veruju da imaju kvalitet za to. Što se finansijske dobiti tiče, i ulazak u Ligu Evrope bio bi velika stvar - kaže jedan od čelnika crveno-belih.

ZVEZDINA RAČUNICA


Dosadašnja zarada 300.000E
Plasman u plej-of LŠ 5.000.000E
Plasman u LE 3.630.000 evra
Nagrada po koeficijentu 2.640.000 evra
UKUPNO 11.570.000 evra
 


On objašnjava i kakvu su računicu napravili nadležni u klubu.

- Zvezda je već zaradila 300.000 evra u Evropi ove sezone. Plasman u plej-of Lige šampiona donosi pet miliona evra. Čak i da ekipa tamo ne uradi ništa i ako bude eliminisana, ići će u grupnu fazu Ligu Evrope, a za to bi zaradila dodatnih 3.630.000 evra. U Ligi Evrope dobila bi novac koji Evropska fudbalska unija (UEFA) dodeljuje klubovima po tome kako se rangiraju na UEFA rang-listi. Najslabiji dobija 132.000 evra, onaj ispred njega duplo i tako redom. Zvezda bi imala bolji koeficijent od najmanje 20 klubova, što bi joj donelo još minimum 2.640.000 evra. Uz to, ako bi epidemiološka situacija dozvolila, bilo bi novca i od ulaznica - objašnjava naš izvor.

Nema kalkulacija

Igrači sa nestrpljenjem iščekuju najvažniji meč sezone. Vezista Filipo Falko nema dilemu da će saigrači i on slaviti večeras u Tiraspolju.

Informer


- Spremni smo za utakmicu. Želimo da prođemo dalje i dovoljno smo kvalitetni da to ostvarimo. Neće biti lako, ali samopouzdanje temeljimo na tome što smo i do sada pokazivali da smo najbolji kad je najteže. Možda igra nije kakvu navijači očekuju, ali rezultati su tu, a to nam je sad najvažnije. I protiv Kajrata smo blistali u revanšu. U ovom slučaju ide nam u prilog što nema više pravila da je gol u gostima vredniji. Međutim, svakako bismo išli na pobedu, jer Zvezda je preveliki klub da bi se bavila kalkulacijama - zaključio je Falko.

Informer

 

Degenek se vraća u tim

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek doputovao je sa ekipom u Moldaviju iako trener Dejan Stanković nije mnogo računao na njega od početka sezone. Stanković je sa iskusnim štoperom Aleksandrom Dragovićem upario Radovana Pankova, a Degenek je uglavnom bio na klupi ili na tribinama. Ipak, prema nezvaničnim informacijama, Degenek bi večeras trebalo da se nađe u timu. U Tiraspolj nisu došli Gelor Kanga, koji ima crveni karton, kao i Milan Pavkov.