Autor: Informer.rs

16.08.2021.

21:55

Foto: Starsportphoto

Sport

KLUŽ NAMERNO GUBI OD ZVEZDE!? Rumuni imaju TAKTIKU da ne igraju Ligu Evrope!

Poznati časopiš "GSP" objavio je tekst o tome kako je za Kluž bolje da ispadne i zaigra u Ligi konferencija i to sve pod naslovom "Paradoks Lige konfenrecija - Klužu bolje da ispadne od Zvezde". 

Informer

Rumuni su objasnili zašto je za tamošnji fudbal bolje da Kluž zaigra u trećerazrednom evropskom takmičenju umesto u Ligi Evrope, a glavni razlog su protivnici, kao i novac koji se prihoduje od UEFA takmičenja. 

Problem za naše komšije predstavlja činjenica da bi Kluž bio u četvrtom šeširu na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope, čime bi izgubili šanse za dobar rezultat i nove bodove za rumunsku ligu. 

Plasman u grupnu fazu Lige konferencija bi, s druge strane, doneo Klužu znatno lakše protivnike, samim tim i bolju priliku za popravljanje nacionalnog koeficijenta i dodatnu zaradu. Uz to, Kluž bi mogao da obezbedi sebi bolji status u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne godine. 

Informer

Razlika u nagradi za plasman u grupnu fazu u oba takmičenja iznosi manje od 700.000 evra, dok su premije za pobede i remije u grupama skoro identične. Kada je reč o rivalima u Ligi konferencija moguće je igrati protiv Flore, Linkolna, Nefčija ili Žalgirisa, dok su u Ligi Evrope Napoli, Vest Hem ili Ajntraht.