Autor: Informer.rs

23.08.2021.

20:02

Foto:

Sport

POBEGAO IZ ZVEZDE U BELGIJU, A SADA GA OTERALI IZ KLUBA! Anderleht RASKINUO UGOVOR sa Adžićem!

Ružan kraj epizode Luke Adžića u Anderlehtu. Bivši mladi reprezentativac Srbije danas je zvanično raskinuo ugovor sa belgijskim velikanom i slobodan je u izboru nove sredine. 

Anderleht je kupio Luku Jovića 2018. godine za 800.000 evra usled zastoja u pregovorima Crvene zvezde i mladog napadača. Otišao je Luka u Belgiju, ali u ljubičastom dresu nikada nije dobio pravu šansu. 

Informer

Odigrao je svega pet utakmica za prvi tim, vreme je uglavnom provodio kao član mlade ekipe do 23 godine, te je više vremena proveo na pozajmicama nego u klubu. 

Slao je Anderleht srpskog ofanzivca u Emen u dva navrata, potom je bio u Turskoj gde je branio boje Ankaragučua za koji je odigrao 11 mečeva. 

Adžić je bio projekat Crvene zvezde, nosio je kapitensku traku generacije 1998. i 1999. godine i u klubu su imali velika očekivanja od njega. Ipak, usled zastoja u pregovorima nije uspeo da izbori novi ugovor što je iskoristio Anderleht i "ugrabio" ga za sebe. 

Najviše prostora dobio je kod Vladana Milojevića, ali je u tom momentu Zvezdi bio potreban "instant" rezultat, te srpski strateg nije mogao da mu da mnogo šansi na bitnim i "velikim" utakmicama.