Autor: Informer.rs

26.08.2021.

22:58

Foto: Informer

Sport

Posle plasmana u Ligu Evrope! Stanković otkrio koga bi voleo u grupi

Crvena zvezda je u revanš meču plej-ofa bila bolja od Kluža, a posle meča je trener šampiona Srbije Dejan Stanković pričao na konferenciji za medije.

Ne bih komentarisao greške igrača Kluža. Ja sam na terenu video fer borbu dva tima. Teren je uvek merilo, neko mora da napravi grešku da bi drugi pobedio. Hvala na gostoprimstvu, jeste bilo čvrsto na terenu, ali fer i korektno - započeo je Stanković.

Rumunski novinari su ga upitali o otkazu pred kojim je navodno bio.

Ne znam sta su čuli mediji ovde, ali ja nijednog trenutka nisam bio blizu ostavke. Niti je klub razmišljao da me smeni. Polako, ima vremena, treneri se dele na one koji su dobili otkaz i koji ce  dobiti (smeh). Ima vremena.

Nije mogao Stanković da sakrije sreću zbog uspeha u kvalifikacijama.

Obradovalo me je sve danas. Igrali smo 13, 14 utakmica. Ovo je veliki rezultat, sjajan. E sad kako ko gleda. Zvezda je petu godinu zaredom u Evropi. Zadovoljan sam pristupom, igrom. Idemo dalje. Uvek idemo na pobedu. Moglo je da bude i drugačije, mogli smo da primimo gol iz penala, ali Bože moj. Sve čestitke momcima. Iznenadili su me Drago i Degenek, koji su imali probleme, koliko su izdržali. Kapa dole. Velika zahvalnost timu.

Potom je Deki pričao o pritisku koji ima kao trener Crvene zvezde.

Pritisak kakav sam ovde doziveo, to nigde nisam video, stvarno nigde nisam video. Neka sada dođe bilo ko, šest utakmica u Evropi je zagarantovano. Mi smo jedan od ciljeva ostvarili, sad ostaje nadogradnja i uživanje - istakao je talentovani trener.

Prisutne novinare je zanimalo da li žali za Ligom šampiona.

U Ligi Evrope sam, neće ništa pokvariti ovo veče. Da li smo mogli u Ligu šampiona, to je za diskusiju.

Nije Stanković znao da odgovori kakvi su dometi ove ekipe sa njim na čelu.

- Ja kao da sam pao sa Marsa, sa druge planete, ne znam dokle može ovo da ide. Neću ići skorije iz Zvezde. Mogao sam letos i nisam, jer sam želeo da budem u Zvezdi. Kad god bude trebalo da odem, otići ću, ja neću biti smetnja. Ali neće to biti skorije.

Za kraj, odgovorio je da li ima želje na žrebu.

- Može Lacio, voleo bih da odem u Rim, kao što sam se vratio u Milano. Ali nemoj da ispadne da sad ja nešto nekom pretim, pa u naslov nešto što nisam rekao. Samo kažem da može i Lacio - zaključio je Stanković.