Autor: Informer.rs

27.08.2021.

19:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Transfermarkt ne laže! Zvezdu čeka TRNOVIT put u Ligi Evrope

Pulenima Dejana Stankovića će rivali u borbi za novo evropsko proleće biti Braga, Ludogorec i Midtjiland.

Može se reći da su crveno-beli imali sreće kada su rivali iz prvog i trećeg šešira u pitanju, ali je danski tim bio prava mina iz poslednjeg.

Baš to pokazuju i vrednosti ekipa na Transfermarktu.

Prema sajtu specijalizovanom za cene igrača, svi fudbaleri Crvene zvezde ukupno vrede 58,85 miliona evra, a ističe se Mirko Ivanić koji se procenjuje na 6.500.000 evropskih novčanica.

Informer

Najskuplji igrač Crvene zvezde - Mirko Ivanić

U poređenju sa rivalima u grupi F, Zvezda je drugi najskuplji tim, ali treći i četvrti nisu daleko iza.

Prvo, ubedljivo najvrendija je ekipa Brage koja se procenjuje na 115.350.000 evra. Portugalci u svojim redovima čak imaju četiri fudbalera sa osmocifrenom vrednosti. U pitanju su polušpic Rikardo Horta (14m), defanzivni vezista Al Musrati (12m), dok po deset miliona evra vrede levo krilo Galenjo i štoper David Karmo.

Ekipa iz trećeg šešira, Ludogorec, je najjeftiniji tim u grupi. Ukupna vrednost Bugara se procenjuje na tačno 34 miliona evra, a najskuplji su levi bek Anton Nedjalkov sa 3.200.000 evropskih novčanica i desno krilo Kiril Despodov koji vredi okruglo tri miliona.

Na kraju, Midtjiland je samo malo jeftiniji od Zvezde, sa ukupnom cenom igrača od 52.100.000 evra. Među njima se ističu centralni vezista Evander i i desno krilo Anders Drejer koji vrede po šest miliona, kao i Jens Kajuste sa vrednosti od milion evra manje.