Autor: Informer.rs

29.08.2021.

22:18

Foto: Starsportphoto

Sport

KANGA NAS JE IZNEO! Stanković ODUŠEVLJEN Gaboncem!

Zvezda je uspela da savlada velikog rivala bez previše drame i posla, ali je gol Đorđa Jovanovića u finišu zakomplikovao stvari. Ipak, crveno-beli su se "izvukli" i na kraju zasluženo slavili.

- Izlazimo iz jakog takmičarskog perioda koji smo zaokružili pobedom protiv kvalitetnog protivnika. Nismo odiustajali, napadali smo konstantno, rasplet je mogao da bude i drugačiji, ali idemo dalje, sledi nam zasluženi i neophodni odmor. Čestitam Saletu, želim mu da gazi napred. Hvala Čukaričkom na gostoprimstvu - rekao je Stanković nakon trijumfa. 

Ponovo je Milan Pavkov bio strelac, a ovoga puta i asistent, ali je danas na meču bez greške igrao Gelor Kanga. 

Informer

- Kanga je bio fenomenalan. U momentima kada se lomila utakmica povukao je ekipu sam na svojim leđima, preneo težište, povezao redove kada se utakmica lomila i pokazao karakter. Bio je lagan, možda mu je pomogao i teren koji je bio takav da bih ja na njemu verovatno potonuo - otrkiva strateg crveno-belih. 

Zvezda je završila prvi deo sezone sa polovičnim uspesima. Ponovo će se igrati Evropa, ali ne Liga šampiona, a upisan je i kiks protiv Vojvodine. 

- Momci su izgledali besprekorno na terenu i ne mogu da im zamerim ni primljen gol. Verujem u ono što radim, imam poverenje u stručni štab i igrače. Verujem im zatvorenih očiju. Utrnuli su od umora, ali su uspeli. Završili smo jedan ciklus, ostvarili cilj. Plasirali smo se u Ligu Evrope gde smo dobili fudbalski kvalitetnu grupu, ne atraktivnu po imenima. Neće biti lako, ali verujem u moje momke - podvukao je Stanković.