Autor: Informer.rs

02.09.2021.

18:35

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA SE RASTALA SA ŠTOPEROM! Bio je GLAVNI šraf za STANKOVIĆA, a sada je OTERAN!

Mnogo fudbalera tokom leta je na Marakani prešlo put od prežaljenog do ključnog, a ima i onih koji su krenuli u suprtonom smeru. Jedan od njih je i Srđan Babić koji je na startu priprema delovao kao siguran par Aleksandru Dragoviću, a nepunih dva meseca kasnije otišao je iz Crvene zvezde. 

Babić je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Familikau, privukao pažnju portugalskih velikana, Braga je bila najkonkretnija i nudila najviše novca, ali je Zvezda rešila da odbije sve ponude. Štoper je dobio i novi ugovor na Marakani i činilo se da će napokon dobiti pravu šansu, ali je posle premijere protiv Vojvodine ispao iz tima. 

Radovan Pankov i Miloš Degenek su dobili prednost u odnosu na Babića, te je rastanak bila jedina opcija, a nekadašnji zlatni Orlić danas je zvanično promovisan u španskom drugoligašu Almeriji gde dolazi da zameni zemljaka Nikolu Maraša koji karijeru nastavlja u Rajo Valjekanu.

Babić u Almeriju stiže kao kapitalno pojačanje i očekuje se da vrlo brzo zauzme mesto u startnoj postavi. Crveno-beli će na konto pozajmice dobiti 100.000 evra, a ukoliko štoper bude odigrao najmanje 40 utakmica ili pomogne timu da se vrati u Primeru Zvezdi će pripasti obeštećenje od 1.100.000 evra! 

Almerija je rešila da zadrži okosnicu ekipe, Umar Sadik nije prodan i želja svih u klubu je da se klub vrati u elitu gde i pripada. Prošle sezone je bilo nekoliko "crnih rupa" koje su skupo koštale Almeriju. 

Tagovi:
Fudbal sport FK Crvena zvezda Srđan Babić