Autor: Informer.rs

10.09.2021.

16:28

Foto:

Sport

OVO SMO ČEKALI MESECIMA! ČOVIĆ progovorio o OBRADOVIĆU!

Željko Obradović (61) verovatno je najbolji košarkaški trener u Evropi, ali nećemo se unapred predati zbog toga - poručuje predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović (63)!
 

Prvi čovek srpskog i regionalnog šampiona kaže da će njegova ekipa imati ogromnu motivaciju da se bori protiv Partizana, koji predvodi najtrofejniji košarkaški stručnjak na Starom kontinentu.

Informer

 

Budžet 5,4 miliona evra

Predsednik Zvezde otkriva i koliko iznosi ovogodišnji budžet košarkaškog kluba.
- Naš budžet za prvi tim, kompletan stručni štab, fizioterapeute, doktore i ostale članove kluba iznosi 5,4 miliona evra. Ukupno, kada pričamo o bruto iznosima, izađe oko sedam miliona evra. Moguće je da će doći do pomeranja budžeta, s obzirom da još treba da dovedemo igrača na poziciji centra - kaže Čović.

Čović u intervjuu za "BH basket" ističe da su crno-beli mnogo dobili povratkom legendarnog stručnjaka.

- Tačno je da se Partizan pojačao, kao i drugi. Tačno je da je došao Željko Obradović, jedan od najboljih ako ne i najbolji košarkaški trener Evrope. To je veliki kvalitet koji je dobio Partizan. Međutim, to ne znači da treba da prekrstimo ruke i kažemo "OK, došao je Željko, svi se predajemo". Ne, naprotiv. To nam je dodatna motivacija da odbranimo ono što smo osvajali prethodnih godina. Naravno da ćemo se maksimalno skoncentrisati na teren. U regionu, ipak, morate da budete oprezni i da deo koncentracije ostavite i za stvari van terena - poručuje Čović u opširnom intervjuu za "BH basket".

Kalinić nas ne košta 2,5 miliona

Nebojša Čović tvrdi da čaršijske priče o ogromnoj plati Nikole Kalinića nisu tačne. Prvi čovek kluba kaže da povratnik na Mali Kalemegdan zarađuje mnogo manje od 2,5 miliona evra za dve godine, koliko se nezvanično pominjalo.
- Mnogo je niže od te cifre. Taj transfer jeste zatresao region. Bilo je prirodno da ako Nikola odluči da se vrati u svoju zemlju, to bude Zvezda. Svaki drugi klub ne bi bio prirodan, a bili su mnogi pritisci i finansijski izazovi - tvrdi Čović.

Prvi čovek petostrukog šampiona Jadranske lige otkriva i da je sa popularnim Žocom veliki prijatelj.

- Mene i Željka veže i drugarstvo i prijateljstvo. To nije floskula. Pre 25 godina, pred odlazak na Olimpijske igre u Atlanti, Duda Ivković je rekao da ne može više da bude selektor. Dragan Kićanović, koji je takođe moj prijatelj, dogovorio se sa mnom da predložimo Željka da bude trener. Ideja nam je bila i da Duda ne ode iz ekipe i da ostane u stručnom štabu. To sam sproveo u delo kao predsednik KS Jugoslavije. Ta reprezentacija je igrala u finalu Olimpijskih igara - dodaje Čović.

Informer

 

Zvezdin predsednik se nada da se njegovo prijateljstvo sa Obradovićem neće narušiti zbog loših odnosa dva naša najveća košarkaška kluba.

Poznato je da na utakmicama Zvezde i Partizana u poslednjih nekoliko godina uvek vladaju ogromne tenzije, a Čović očekuje da se to sada napokon smiri.

Spreman na sve

Što se mene tiče, dobar odnos sa Željkom neće se poremetiti. Mada, nikad ne možete 100 odsto da budete sigurni!

- Što se mene tiče, dobar odnos sa Željkom neće se poremetiti. Mada, nikad ne možete 100 odsto da budete sigurni. Ako se nastave divljanja navijača, verujem da će Željko reagovati, što prethodnici nisu radili.

A ni prethodne uprave Partizana. Čak, u nekim slučajevima bilo je dodatnih stimulisanja da se te scene nastave. Kada je Zvezda u pitanju, reagovaću na svaku situaciju koja je u domenu moje odgovornosti i ovlašćenja dok sam predsednik. Ne zaboravite, još nisam ušao u proces kandidature - ističe između ostalog Čović.