Autor: Informer.rs

24.09.2021.

20:20 >> 21:33

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA RAZVALILA SPLIT! Ivanovićev debi iz snova

Ekipa Dejana Radonjića je maestralno otvorila sezonu, pošto se nijednog momenta nije ime pobednika nije dovodilo u pitanje.

Splićani su kakav-takav priključak držali u prvoj četvrtini, ali je u drugoj Zvezda demonstrirala silu i već je na poluvremenu bilo jasno u kom smeru će se odvijati ovaj meč.

Na startu treće četvrtine su crveno-beli napravili seriju 10:0 i time ugasili i svaku eventualnu nadu gostiju da će bar časno izgubiti u nekadašnjoj hali "Pionir". Do kraja utakmice je Zvezda rutinski održavala prednost i potpuno zasluženo je ostvarila prvi trijumf u sezoni.

Najbolji u pobedničkom timu bio je debitant Nikola Ivanović koji je meč završio sa 20 poena, po šest skokova i asistencija, odnosno četiri ukradene lopte i indeksom korisnosti 35.

Osim njega, Zvezda je imala još pet dvocifrenih igrača. Stefan Lazarević je ubacio 13 poena, Maik Cirbes 12, Ostin Holins i Ognjen Kuzmić po 11, dok je deset postigao Nejt Volters. Takođe je odličan bio i Nikola Kalinić sa devet poena i šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Sani Čampara sa deset poena.

Inače, nova sezona regionalnog takmičenja otvorena je utakmicom između Mornara i Cibone, koja je odigrana pre ovog susreta u Beogradu.

Crvena zvezda - Split 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić"

SUDIJE: Milan Nedović, Denis Hadžić, Stefan Ćalić.

CRVENA ZVEZDA: Gušić 2, Lazarević 13, Volters 10, Mitrović 6, Kalinić 9, Holins 11, Simonović, Ivanović 20, Kuzmić 11, Cirbes 12, Popović 3. Trener: Dejan Radonjić.

SPLIT: Perković, Perasović 4, Kedžo 9, Runjić 7, Žganec 1, Vuko 5, Čampara 10, Bajo 7, Džons 6, Meklin 7, Barič 5. Trener: Srđan Subotić.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, utakmica je završena rezultatom 97:61.

Zvezda je tada ponovo dodala gas i tri minuta pre kraja meča je vodila 91:55, kada je Subotić zatražio poslednji tajm-aut na meču.

Posle dva i po minuta igre u poslednjoj četvrtini je Split posle dugo vremena smanjio zaostatak na manje od 30 razlike, pošto je rezultat bio 79:50.

Treća četvrtina

U preostalih sedam minuta je Split uspeo da isparira crveno-belima, pa pred poslednjih deset minuta gubi 34 razlike (75:41).

Posle tri minuta igre u trećoj četvrtini je Zvezda stigla do maksimalnih +37 kada je vodila 67:40.

Crvena zvezda je serijom 10:0 započela drugo poluvreme i tada je bilo jasno da Hrvati nemaju šta da traže u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena je ekipa Dejana Radonjića održavala prednost koja posle 20 minuta igre iznosi 53:28.

Međutim, tajm-aut nije pomogao hrvatskom timu, već je Zvezda nastavila seriju i došla je do ubedljivih 45:20 pre nego što su gosti postigli poen.

Crveno-beli su nastavili da "gaze" goste, a posle nepuna tri minuta igre u drugoj četvrtini Splićani su morali da traže tajm-aut pri zaostatku od 34:20.

Drugu deonicu je Zvezda odlično započela, a do dvocifrene prednosti je došla kada je Lazarević kompletirao 2+1 za 28:18.

Prva četvrtina

Na kraju, prvih deset minuta je završeno vođstvom Crvene zvezde od 22:16.

Branilac titule je nastavio sa sjajnom igrom, pogotovo u odbrani, pa je posle prvih poena Nikole Ivanovića u crveno-belom dresu, za 16:9, Srđan Subotić zatražio tajm-aut.

Crveno-beli su u utakmicu ušli nešto bolje, a najzapaženiji na startu je bio Ostin Holins. On je sa pet poena i jednom asistencijom bio glavno napadačko oružje ekipe Dejana Radonjića, koja se polovinom uvodne deonice odvojila na 12:6.