Autor: Informer.rs

31.10.2021.

15:24

Foto: Starsportphoto

Sport

POTERA SE NASTAVLJA! Ivanić načeo Radnički, Katai se vratio golom, pogodio i Pavkov! /VIDEO/FOTO/

Goste je načeo Mirko Ivanović, a prednost duplirao Milan Pavkov, dok je pobedu overio Aleksandar Katai na početku drugog poluvremena, bio je to njegov sedmi gol u prvenstvu.

Crveno-beli su napravili dobru uvertiru za meč sa danskim Mitjilendom u četvrtak, koji bi mogao da im donese proleće u Ligi Evrope. Ali i smanje razliku u odnosu na "večitog" rivala Partizan na pet bodova. Potera se nastavlja! 

Informer

 

Gsoti su važan deo posla završili tokom prvih 45 minuta utakmice golovima Mirka Ivanića i Milana Pavkova.

Agresivno su krenuili Kragujevčani, ali čim su crveno-beli uspeli da preuzmu inicijativu, i poveli su. Borjan je imao posla tokom prvih nekoliko minuta. Ali, kako je meč odmicao uspeli su crveno-beli da s oslobode pritiska domaćina i prebace igru na polovinu rivala.

Umalo je Kanga sa oko 40 metara matirao mladog golmana Lukića, a onda su poveli posle gola u 18. minutu. Mirko Ivanić je šutirao sa 18 metara posle akcije sa Pavkovom. Pogodila je lopta Milana Milanovića i promenila pravac, prevario Ognjena Lukića za 1:0 za šampiona Srbije. 

U nastavku nije bilo mnogo šansi ni na jednoj strani, mada su Kragujevčani bili spremeni za nadigravanje, ali su s druge strane gosti bili sigurnu, pa im nosu dozvolili pošteno da zaprete Borjanu.

Informer

 



Delovalo je da neće biti golova do kraja poluvremena, ali je Pavkov imao drugi plan. Duplirao je vođstvo gostiju! Odlično je šutirao glavom sa oko 11 metara na centaršut Rodića. Ovo je Pavkovu bio četvrti gol ove sezone u šampionatu, a Rodiću  šesta asistencija.

Samo nekoliko minuta se igralo po povratku sa odmora, a Zvezda je povećala prendost na 3:0. Aleksandar Katai se vratio na teren posle pauze i postigao gol u 49. minutu. Oslobodio se Filipovića i onda precizno šutirao po zemlji sa dvadesetak metara.

Informer

 

Kada je Zvezda rešila utakmicu spustila je malo ritaam i bez problema privela utakmicu kraju. Kragujevčani su pokušali bar da ublaže poraz, ali bez uspeha.

 

SUPERLIGA

15. kolo

Subota

Radnički Niš – Mladost  2:0 (1:0)
Škrbić 8, 79p

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda  0:3 (0:2)
Ivanić 18, Pavkov 45+1, Katai 49

17.00 Voždovac - TSC 

18.30 Partizan - Čukarički 

Ponedeljak

14.00 Novi Pazar - Radnik 

18.00 Proleter NS - Vojvodina 

Utorak

14.00 Kolubara - Spartak

16.00 Metalac - Napredak

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:2)


Strelac: Ivanić 18, Pavkov 45+1, Katai 49. minut

Stadion: Čika Dača. Sudija: Milan Mitić

RADNIČKI: Lukić - Varjačić, (54. Jovanović) Milanović, Damjanac, Blagojević - U. Vidović, Ilić, Dragutinović, Arsenijević, (54. Tomić) Ristić - Trifunović, Filipović.

CRVENA ZVEZDA : Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - (od 73. Vukanović) Ben, (od 73. Stanić ) Ivanić, (od 53. Živković) Katai - Pavkov.

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

Poznati su sastavi!

13.00 - Dobar dan! Pratite uz Informer.rs u tekstualnom prenosu duel Radničkog i Crvene zvezde koji se od 13.30 igra u Kragujevcu u okviru 15. kola Superlige.