Autor: Informer.rs

03.11.2021.

12:21

Foto: Starsportphoto

Sport

GAĐALI SU NAS KLJUČEVIMA I UPALJAČIMA! Vezista Midtjilanda se seća DELIJA! Danci u PANICI pred gostovanje na Marakani!

Sve je spremno za novi evropski spektakl u Beogradu. Crvena zvezda u četvrtak u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Evrope dočekuje danski Midtjiland, a pobeda bi četi Dejana Stankovića garantovala proleće u Evropi. 

Danski tim bio je bolji u Herningu, ali je Zvezda uspela da osvoji bod u gostima. Svesni su svi u taboru Midtjilanda da ih u Beogradu očekuje nešto potpuno drugačije od onoga što su do sada doživeli. Neki od igrača imaju iskustva igranja protiv Crvene zvezde kada su omladinci Midtjilanda gostovali srpskom šampionu i slavili sa 3:0. 

Tog 20. marta 2020. godine atmosfera je na stadionu Voždovca bila paklena, ali ni blizu onoj koja sutra očekuje Boa Henriksena i njegove izabranike na Marakani. 

Informer

- To je verovatno bila najluđa utakmica čiji sam bio akter. Bar kada je reč o omladinskoj konkurenciji. Igrali smo na krovu tržnog centra. Vrlo neobičan stadion koji je bio pun Zvezdinih navijača. Bilo je i 100 najtvdokornijih navijača beogradskog kluba. Napravili su totalno divlju atmosferu. Pevali su čitav meč. Ali kada se utakmica završila bacali su na nas ključeve, upaljače, sitan novac, čak i mobilne telefone. Bilo je to u trenucima kada smo želeli da uđemo u tunel. Bilo je to stvarno divlje iskustvo. Očigledno da je takva kultura fudbala na Balkanu - rekao je mladi vezista Midtjilanda Mads Hansen. 

Na sajtu danskog šampiona dodaju da atmosfera na stadionu "Rajko Mitić" može za delić sekunde da se pretvori u pakao za protivničke timove, a mladi Danac veruje da će se njegovi saigrači adaptirati. 

- Moraćemo da se priviknemo na tako nešto. Važno je kako igrate, ali treba da budete otporni na ambijent. Ko zna šta nas sutra očekuje. Zdravo je igrati nekada u takvoj atmosferi. Susrećete sa sa drugačijim kulturama i sistemima igre. Priprema mora da bude mnogo profesionalnija nego kada igramo mečeve u prvenstvu - objašnjava vezista Danaca.