Autor: Informer.rs

06.11.2021.

13:02

Foto: Privatna arhiva

Sport

ZVEZDA SE OPROSTILA OD LEGENDE NARODNE MUZIKE! Marinko Rokvić je obožavao crveno-bele! Katai mu bio ljubimac, a igrao je sa Piksijem...

Marinko Rokvić se duže vreme borio sa bakterijom koja mu je napala organizam, a nedavno je bio  hospitalizovan jer mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Porodica je saopštila da je istaknuti estradni umetnik preminuo od raka pankreasa.

Poznato je koliko je legendarni pevač voleo Crvenu zvezdu, a nedavno je bio i kandidat za člana skupštine FK Crvena zvezda. Redovno je bio viđan na utakmicama fudbalskog i košarkaškog kluba, sa crveno-belim šalom oko vrata.

Od Rokvića se oprostio i voljeni klub.

- Ljubav prema crveno-belim bojama nije krio, o našem klubu je uvek govorio u superlativu i nikada nije propuštao priliku da pokaže koliko je privržen Crvenoj zvezdi.

Još uvek odzvanjaju čuvene rečenice: "Ja sam zvezdaš ceo život!", ''Davni su to dani kada sam zavoleo Zvezdu, bilo je to vreme Dragana Džajića. I danas redovno pratim mečeve i imam miljenike među fudbalerima. To su Katai, fenomenalan igrač, Ivanić, pa Borjan, koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona. FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Rokvić! Neka mu je večna slava.

Iz sadašnje generacije fudbalera Crvene zvezde imao je nekoliko omiljenih fudbalera.

- To su Katai, fenomenalan igrač, Ivanić, pa Borjan, koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona! Igrao sam protiv Piksija u balonu pre 15 godina. To je bilo zanimljivo videti, kod njega lopta, a ja ne smem ni da priđem da ga napadnem jer znam da ću ispasti smešan.- pričao je svojevremeno Rokvić.