Autor: Informer.rs

07.11.2021.

19:06 >> 20:29

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ ZADAR! Crveno-beli SA POLA GASA do nove pobede!

Istorijska pobeda protiv Panatinaikosa, potom i lagani trijumf u ABA ligi protiv Zadra! Teško da je neko na Malom Kalemegdanu mogao da zamisli bolju nedelju i to pred veoma bitan period koji je pred crveno-belima! 

Zvezda je rutinski stigla do šestog trijumfa u regionalnoj ligi i tako napravila sjajnu uvertiru pred meč sa ASVELOM, a potom i Partizanom za sedam dana. Što je još bitnije, crveno-beli su pronašli napadački ritam protiv Panatinaikosa i "potvrdili" ga u hali "Krešimir Ćosić". 

Informer

Neizvesno je bilo samo tokom prve četvrtine koja je završena bez pobednika, usledila je furiozna serija Zvezde i sve je bilo gotovo do poluvremena. Četa Dejana Radonjića imala je +7 na startu treće deonice i Zadar nije uspeo da se vrati u meč. 

Raspucali su se Nejt Volters, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, a napokon je šuterski proradio i Ostin Holins. Zvezda je povukla ručnu u finišu meča, Radonjić je dao prostora igračima sa "manjom" minutažom u dosadašnjem delu sezoni. Zadar je to iskoristio i samo ublažio poraz pred svojim navijačima. 

ZADAR - CRVENA ZVEZDA  68:81 (18:18, 19:25, 15:25)

Hala Krešimir Ćosić, Zadar   Sudije: Igor Dragojević, Marko Juras, Gordan Terlević

Zadar: Karter, Marčinković, Paponja, Džordano, Brala, Vuković, Bursać, Buljan, Drežnjak, Mavra, Luković

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Kuzmić, Cirbes. 

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

Informer

Crveno-beli na pet i po minuta do kraja vode 78:61, dok Zadar pokušava da "zakuva" pred finiš. Šuterskoj klinici Zvezde priključio se i Ognjen Dobrić i čini se da domaćin nema nikakve šanse da se vrati u meč. 

Treća četvrtina: 

Delovalo je da se Zadar ponovo vraća, ali je usledila rafalna paljba crveno-belih! Trojke su pogodili Holins, Volters i za kraj Dejan Davidovac, a Zvezda je otišla na ogromnih +17 - 46:63!

Sjajno je Crvena zvezda otvorila drugo poluvreme u hali "Krešimir Ćosić", Kalinić, Volters i Dobrić su se raspucali u trećem periodu i doneli crveno-belima +14 posle samo tri minuta - 39:53.

Druga četvrtina:

Vratio se na parket i Nejt Volters, dva puta su on i Mitrović posle "pikenrola" stizali do lakih poena za Zvezdu, a strelac je bio Nikola Kalinić. Prednost crveno-belih rasla je kako se bližilo poluvreme, ali je Domagoj Vuković nastavio da pogađa za tri i održava Zadar u igri - 32:37!

Informer

Poveo je Zadar na startu druge deonice, te je Radnjić odmah na teren poslao Kalinića i Mitrovića. Dalo je to rezultat, centar crveno-belih vezao je pet poena, potom i trojka Branka Lazića i Zvezda je otišla na +5 - 23:28!

Prva četvrtina: 

Do kraja prvog kvartala Zadar je preko Kartera uspeo da se vrati u meč i izjednači poenima američkog pleja sa linije penala nakon faula Luke MItrovića - 18:18!

Mučio se Ostin Holins u napadu, ali je ponovo bek Zvezde delovao dobro u odbrani. Dao je Radonjić šansu mlađim snagama već na startu meča, kaznio je to Domagoj Vuković i prepolovio prednost Zvezde - 11:16!

Ujednačeno je počela utakmica na obe strane, Zadar je pronašao napadački ritam na startu meča, baš kao i Crvena zvezda, ali je Ognjen Kuzmić sa dva dobra poteza rešio doneo prednost šampionu Jadrana. Morao je trener domaćih da reaguje tajm-autom nakon serije crveno-belih - 6:16.

18:45 - Dobro došli na lajv prenos utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!