Autor: Informer.rs

10.11.2021.

12:30

Foto: Starsportphoto

Sport

STREPNJA! ZVEZDI PRETI IZBACIVANJE IZ EVROPE! Ne piše im se dobro, crveno-beli imaju debeo dosije!

Fudbalerima Crvene zvezde preti izbacivanje iz Evrope!

U klubu sa "Marakane" strepe od žestoke kazne UEFA zbog divljanja navijača po završetku meču sa Midtjilandom (0:1), kada su teško povredili kondicionog trenera svog tima Federika Panončinija (51)!

Poznato je da disciplinski organi evropske "kuće fudbala" nemaju milosti kada je reč o nasilničkom ponašanju na stadionima. S obzirom na to da su crveno-beli pod uslovnom kaznom od februara, jer su tokom duela sa Milanom u Beogradu vređali Zlatana Ibrahimovića, jasno je da im sada prete mnogo gore sankcije. Jedna od njih je i eliminacija iz takmičenja!

Informer

 

Udarac i na kasu

Panončini je stradao kada je na kraju meča u 4. kolu grupne faze Lige Evrope krenuo ka tunelu koji vodi do svlačionica. Pristalice crveno-belih su zbog poraza bile besne na arbitra Tomaša Bognara iz Mađarske, pa su teren zasuli tvrdim predmetima. Jedna flaša je pogodila Italijana u glavu, posle čega je pao kao pokošen. Odmah mu je ukazana prva pomoć i prebačen je u bolnicu, gde su doktori utvrdili da mu je naprsla lobanja.

Takođe, pogođen je i pomoćni sudija Peter Kobor, a delegat UEFA Rudolf Manaerts iz Belgije je sve incidente uneo u zapisnik.

- Klubovi domaćini su odgovorni za red i bezbednost unutar i oko stadiona pre, tokom i posle utakmice. Disciplinske mere biće izrečene ukoliko se njihove pristalice neprikladno ponašaju, i to zbog: utrčavanja na teren, bacanja predmeta koji potencijalno ugrožavaju fizički integritet učesnika, korišćenja vatrometa ili drugih pirotehničkih sredstava, rasizma, kao i uvredljivih parola ili transparenata - navodi se u pravilniku Evropske fudbalske unije.

Panončini se oporavlja u Italiji


Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković nedavno je otkrio da će se njegov saradnik Federiko Panončini od teške povrede oporavljati u Italiji. Konzilijum lekara je odlučio da iskusnom kondicionom treneru ipak nije potrebna operacija glave, pa je on pušten na kućno lečenje. Očekuje se da se ubrzo posle reprezentativne pauze ponovo priključi crveno-belima.


Za srpskog šampiona je najveći problem što je u prošlosti već bio kažnjavan, pa je ponavljanje prekršaja dodatna otežavajuća okolnost. Neminovno je da će Zvezda morati da plati i određenu svotu novca.

Ukoliko je klub pod uslovnom kaznom, svaki naredni prekršaj može da se sankcioniše sa jednom ili više utakmica pred praznim tribinama, zatvaranjem stadiona na određeni period, oduzimanjem bodova ili diskvalifikacijom iz takmičenja - stoji u pravilniku UEFA.

Informer

 

Debeo dosije

U Ljutice Bogdana očekuju da će odluku iz Niona dobiti u petak i veruju da neće biti izbačeni iz Lige Evrope.

- Loša okolnost je što crveno-beli već imaju debeo dosije, a ovaj prekršaj je najteži do sada, jer se vodi kao nasilničko ponašanje. Pretpostavljamo da će klub dobiti novčanu kaznu i zatvaranje stadiona. Moguće je i oduzimanje bodova, ali u klubu se nadaju da će ih najgori scenario ipak zaobići - kaže izvor Informera blizak Crvenoj zvezdi.