Autor: Informer.rs

10.11.2021.

21:22

Foto: Starsportphoto

Sport

PRVI PORAZ ZVEZDE U LŠ! Crveno-beli nisu uspeli da naprave novo iznenađenje

Posle pobede u prvom kolu, crveno-beli su u svom bazenu izgubili od mađarske ekipe OSC. Favorizovani tim iz Budimpešte je slavio rezultatom 11:8 (2:0, 3:3, 3:1, 3:4).

Utakmica nije počela sjajno za srpski tim, pošto se u prvoj četvrtini dva puta samo tresla mreža Zvezdinog gola.

Prvi pogodak je Crvena zvezda postigla posle minuta igre u drugoj deonici, kada je Ivan Basara zatresao mrežu gostiju. Do kraja poluvremena su ekipe naizmenično pogađale, pa se prednost OSC-a smenjivala između jednog i dva gola razlike. Pogotke za Zvezdu su dali još Filip Gardašević i Petar Smiljević, a na pauzu se otišlo rezultatom 5:3 za Mađare.

Informer

Vaterpolisti Crvene zvezde u bazenu

Treća četvrtina je prošla loše za Beograđane. Gosti su tri puta zaredom tresli mrežu, a onda je u poslednjem minutu četvrtine Veljko Tankosić smanjio na 8:4.

Prvi gol u poslednjem periodu je postigao Filip Gardašević kojim je Zvezda prišla na 8:5, ali su zatim gosti sa dva pogotka odbili nalet domaćina i ponovo se odmakli na pet golova razlike. Prvi gol na meču je postigao Gavril Subotić četiri i po minuta pre kraja, kada je iz peterca smanjio na 10:6.

Drugu polovinu četvrte deonice su Mađari otvorili golom, ali je već u sledećem napadu Miloš Vukićević vratio Zvezdu na 'minus četiri'. U narednom posedu Crevene zvezde je gostujućeg golmana matirao i Gavril Subotić, pa je rezultat dva i po minuta pre kraja meča vio 11:8. Ipak, do kraja meča više nije bilo golova, pa je to bio konačan rezultat.

Informer

Vaterpolisti Crvene zvezde

Po dva gola za Crvenu zvezdu su postigli Gavril Subotić i Filip Gardašević, dok su po jednom mrežu gostiju tresli Veljko Tankosić, Ivan Basara, Miloš Vukićević i Petar Smiljević.

Sa druge strane, kapiten OSC-a Balaš Haraj je dao tri gola, a po dva su postigli Kristijan Manherč i Marton Tot.

Crvena zvezda posle dva kola ima pobedu i poraz, dok je OSC ostvario oba trijumfa.