24.11.2021.

12:41

Foto:

Sport

BIVŠI TRENER CRVENO-BELIH UVEREN U POBEDU! Božović: Stanković zna kako da sruši Ludogorec!

Dejan Stanković je već pobedio Ludogorec u Razgradu i sigurno ima recept kako da Crvena zvezda ponovo sruši Bugare, kaže bivši trener crveno-belih Miodrag Božović.

Zvezda će u četvrtak na "Marakani" od 18.45 časova (RTS 1) dočekati Ludogorec u meču 5. kola u grupi F Lige Evrope. Srpski šampion rešio je u svoju korist (1:0) prvi susret ovih timova u 2. kolu.

Kangin rulet

Kanga je sjajan igrač, s tim da može da napravi razliku i u dobrom i u lošem smeru
Miodrag Božović


Katai je ključni igrač

Navijači Zvezde, međutim, dobro pamte poslednji duel sa Ludogorecom u Beogradu iz 2016. godine, kad je srpski tim poražen u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 4:2 posle produžetaka. Prethodno je u Razgradu bilo 2:2.

Informer

 



Zvezdu je tad s klupe predvodio upravo Božović, koji je uveren da se ovog puta neće dogoditi sličan scenario.

- Verujem da će Zvezda pobediti u četvrtak. Ako je mogla da savlada Ludogorec u gostima, ne vidim zašto ne bi mogla i na "Marakani". Samo da odigra mirno i polako. Zna Dejan Stanković kako da izađe na kraj sa Bugarima, već je dokazao. Nije to više onaj Ludogorec iz 2016. godine, a i Zvezda se značajno promenila - kaže Božović za Informer.

Informer

 



Od ekipe iz 2016. godine i danas su u Crvenoj zvezdi Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

- Oni koji su tada bili nosioci igre i danas su jako važni. Recimo, Katai je uvek mnogo značio ekipi, a znači i sad. Bitan je igrač, vanserijski, jedan od onih zbog kojih volimo da gledamo fudbal. Kanga je takođe sjajan igrač, s tim da može da napravi razliku i u dobrom i u lošem smeru. Ako mu je dan, onda ekipa može mnogo da dobije od njega. Tu je i Pavkov kao džoker, jer uvek reši meč kad je gusto. Da ne zaboravim Borjana, jednog od najvažnijih šrafova u timu - objašnjava poznati trener, koji sad predvodi ruski Arsenal iz Tule.

Klub se stabilizovao

Informer

 



Od odlaska Božovića u leto 2017. godine Zvezda je vezala četiri titule prvaka države i peti put igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

- Mnogo se Zvezda promenila. Ekipa koja je igrala 2016. godine protiv Ludogoreca nije imala iskustvo igranja velikih utakmica. Kasnije je tim nadograđivan, uigravan, a najvažnije je što je klub uspeo da se stabilizuje i zadrži mirnoću. Bilo je turbulentnih vremena, ali Zvezda se izdigla svaki put. Dovođenje trenera Vladana Milojevića bio je odličan potez, kao i angažovanje Dejana Stankovića. Zvezda godinama igra dobro u kontinuitetu i ne znam šta bi više trebalo očekivati. Desi se svima loša utakmica, loš period, ali to prođe. Zvezda je naučila kako da se stabilizuje - zaključuje Božović.


LIGA EVROPE 

5. kolo

Četvrtak

Grupa F

Crvena zvezda - Ludogorec 18.45
Midtjiland - Braga 18.45