Autor: Informer.rs

30.11.2021.

11:04

Foto: Starsportphoto

Sport

NEOČEKIVAN PROBLEM! Hrvati kradu pojačenje Zvezdi ispred nosa!

Ovaj 191 centimetara visoki defanzivac je zapao za oko čelnicima Zvezda u dvomeču crveno-belih sa moldavskom ekipom. Kolumbijac se istakao u kvalifikacijama za Ligu šampiona golom, a mogao bi da postane drugi stub odbrane Zvezde uz Aleksandra Dragovića. 

Štoper moldavskog šampiona stigao je u Tiraspolj na jednogodišnju pozajmicu, ubrzo će biti slobodan u izboru nove sredine. Arboleda je u Šerif došao na pozajmicu iz kolumbijskog drugoligaša Deportivo Pastoa.

Informer

Danilo Arboleda

Međutim, neće ići sve glatko. Nije samo Zvezda zainteresovana za štopera. U trku uključio i klub iz komšiluka. Reč je o Dinamu iz Zagreba, koji takođe želi Kolumbijca u svojim redovima, prenosi Žurnal.

Inače, defanzivac je čelnicima srpskog prvaka zapao za oko u dvomeču srpskog i moldavskog prvaka, u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je pripao Šerifu, a strelac gola odluke bio je upravo Danilo Arboleda.

Inače, Arboleda je u Šerif došao iz Kolumbije gde je igrao za Deportivo Pasto, a meksički TIgres je u sporu sa tim klubom i tvrdi da je Arboleda njihov igrač! Arboleda nije igrao za Tigres, ali oni tvrde da su ga 2018. godine kupili i slali na pozajmice. Kada je stameni štoper promenio menadžera objašnjeno mu je da ga Tigres nije registrovao kod FIFA, pa da je stoga on slobodan igrač