Autor: Informer.rs

07.12.2021.

07:03

Foto: Starsportphoto

Sport

DELIJE NA IGLAMA! KALKULACIJE! Evo šta se dešava ako Zvezda POBEDI, a šta ako IZGUBI u Portugaliji!

Fudbaleri Brage su u sjanoj formi, na domaćem terenu su u poslednjih pet mečeva ostvarili sve trijumfe. Imaće šampion Srbije prilično težak posao.

Situacija je sledeća: Crvena zvezda 10, Braga 9, Midtjiland 8, Ludogorec 1. Puleni Dejana Stankovića ne smeju da izgube u Portugaliji.

Da bi na proleće igrala u Ligi Evrope, biće Zvezdi dovoljan i bod, ali... Pobeda bi srpskom šampionu garantovala prvo mesto i takmičenje u 1/8 finala Lige Evrope, dok drugo mesto donosi šesnaestinu fnala i duele sa trećeplasiranim ekipama iz Lige šampiona, među kojima je i stari dužnik Šerif iz Tiraspolja.

Informer

 

Ukoliko slavi u "Kamenolomu" Zvezda overava prvo mesto i nebitan je rezultat iz Bugarske. Kao prva ide direktno u osminu finala LE.

U slučaju remija Zvezda sigurno nastavlja takmičenje u Ligi Evrope, ali od rezultata Midtjilanda zavisi da li dalje ide kao prva ili kao druga. Ako Danaci pobede Zvezda će biti druga i ide u doigravanje protiv jednog od trećeplasiranih timova iz Lige šampiona, ili u 1/16 finala, pošto Midtjiland ima bolji međusobni skor.

Informer

 

Poraz je najgora opcija. U tim slučaju šampion Srbije bi mogao da ispadne iz Lige Evrope pa bi se selio i  Ligu Konferencija. U tom slučaju Braga preskače Zvezdu, ali i Danci ako trijumfuju u  Razgradu.

Eventualni poraz crveno-belih bio bi prihvatljiv samo ako Midtjiland ne slavi u Bugarskoj.