08.12.2021.

07:11

Foto:

Sport

BIVŠI NAPADAČ ZVEZDE I BRAGE ZA INFORMER.RS! Stojiljković POMAŽE Stankoviću! Crveno-beli, ovo nikako ne smete da uradite!

Crvena zvezda budna sanja, a što je najvažnije ima sve u svojim rukama srpski šampion kada je reč o nastavku takmičenja u Ligi Evrope.

Nikola Stojiljković, nekadašnji napadač crveno-belih, koji je pola decenije nastupao za Bragu, otkrio je za Informer.rs. šta očekuje u sudaru nekadašnjih klubova.

Informer

 

- Za razliku od prve utakmice na kojoj nijedna ekipa nije kalkulisala, već su išle na pobedu, u ovom meču mislim da će biti drugačije. Zvezdi je dovoljan jedan bod za prolaz grupe, tako da verujem da će u ovaj duel ući skoncentrisani da ne prime gol - smatra Stojiljković. 

Informer

 

Ipak, rasni golgeter koji sada nosi dres poljskog tima Pjast Gljivice veruje da beogradski tim ima veće šanse za prolaz u narednu rundu jednog od najelitnijih fudbalskih takmičenja. 

- Prednost naravno dajem Zvezdi, iako Braga igra sve bolje u poslednje vreme. Sa druge strane i crveno-beli imaju kontinuitet pobeda. Očekujem dobar meč, ali verujem u prolaz našeg tima- kaže Stojiljković za Informer.rs.

Informer

 

Prati ubojiti napadač kako igraju klubovi za koje ga vežu lepe uspomene, a definitivno je dublji trag ostavio u Portugalu u kojem je postao ljubimac navijača Zvezdinog narednog rivala.

- Gledao sam poslednju utakmicu Brage, igrali su odlično, nadam se da im Zvezda neće dozvoliti da se razigraju, kao što su uradili u Beogradu. Nisam gledao poslednji meč crveno-belih, ali pratim naravno rezultate. Gledao sam Zvezdu protiv Ludogoreca , imaju samopouzdanje. Tačnije obe ekipe su pune samopouzdanja.  Biće zanimljivo...

Zna nekadašnja uzdanica Čukaričkog, Boaviste i drugih turskih, španskih i portugalskih timova gde aktuelni prvak Srbije može da traži  šansu.

Informer

 

- Kao i u Beogradu, Zvezda ima individualce koji mogu da reše utakmicu. Pre svega mislim da iz prekida mogu da naprave problem Bragi, ali i dobrim kontranapadima mogu da reše utakmicu. Braga će, bez sumnje, pokušati da igra što brže, a ako im Zvezda dozvoli da igra tako, imaće problem. Ruku na srce, iako Zvezda ima nekoliko fenomenalnih pojedinaca i Braga ima individualce kao sto su Horta i Galeno koji su odlični u završnici i ne treba im mnogo prostora. Bilo kako bilo, očekujem dobru utakmicu i nadam se da će i jedni i drugi da prođu dalje - zaključio je Nikola Stojiljković za Informer.rs.