Autor: Informer.rs

10.12.2021.

06:00

Foto: Starsportphoto

Sport

DŽINOVSKI SKOK! Zvezda je 35. u Evropi, evo šta to donosi crveno-belima! Partizan na 66. mestu!

Nerešen rezultat u Portugalu (1:1), a potom i nerešen ishod u Ludogorecu bez golova značili su da Zvezda završava na prvom mestu u Grupi F!

Crveno-beli su nakon večerašnjeg raspleta doprineli nacionalnom koeficijentu Srbije, ali i zabeležili rekordan klupski koeficijent.Srpski šampion se trenutno nalazi na 35 mestu, što je napredak u odnosu na prošlu sezonu za čak 15 pozicija. Crveno-beli su iza sebe ostavili kijevski Dinamo, Olimpijakos, Valensiju, Kopenhagen, Rendžers, Sporting, Milan...

Informer

 

Ovo znači da će Zvezde najverovatnije imati povlašćeni status u plej-ofu Lige šampiona, naravno, pod uslovom da bude šampion na kraju ove sezone. U Ligi Evrope je bio garantovan i ove sezone, a tako bi bilo i u sledećoj.

Informer

 

Ekipa Dejana Stankovića je ove sezone osvojila 13 bodova, što je za tri više od prošle sezone, kada je uzela 10. Crveno-beli su uspeli da se ponavljaju u poslednjih pet sezona na evrosceni i to su krunisali ove sezone. U sezoni 2017/2018. osvojeno je osam bodova, u sezoni 2018/2019. sedam, a u narednoj šest.

Informer

printscreen

 

Zvezda je samo večeras uzela šest bodova,  četiri za prvo mesto u grupi, bod za remi u Bragi i još jedan bod kao bonus za direktan plasman u osminu finala. Remi u nokaut fazi vredi bod, a pobeda dva boda. Dodatni poen obezbeđuje prolazak u svaku narednu fazu takmičenja.

Partizan je takođe ostvario napredak, osvojio je ukupno dva boda, jedan za remi sa Kipranima, i još jedan bonus bod za drugo mesto u grupi Lige konferencije.

Informer

 

Crno-beli su sada na 66. poziciji, sa ukupno 24,500 bodova. Na žalost, mečevi u plej-ofu za osminu finala Lige konferencije neće ulaziti u zbir, pa bi ekipa Aleksandra Stanojevića mogla da napreduje dodatno tek ukoliko i u martu bude igrala u Evropi.