13.12.2021.

10:09

Foto: Starsportphoto©

Sport

STANKOVIĆ 100. PUT NA KLUPI ZVEZDE! Trener crveno-belih obeležava jubilej!

Deki slavi jubilej! Fudbaleri Zvezde danas (18.00, Arena 1 premium) dočekuju u 20. kolu Superlige Radnik iz Surdulice, a Dejanu Stankoviću (43) biće to 100. utakmica u ulozi trenera ekipe crveno-belih!

Iako je reč o velikom jubileju, Stanković ističe da nema vremena za slavlje. Cilj mu je da pobedi u današnjem duelu, kao i u četvrtak na gostovanju TSC u Bačkoj Topoli u poslednjem meču u ovoj polusezoni.

UČINAK STANKOVIĆA NA KLUPI ZVEZDE


77 POBEDA
14 REMIJA
8 PORAZA

Drugačiji pristup

Mladi stručnjak, kojem je Zvezda prvi tim koji vodi samostalno, kaže da svakoj utakmici pristupa kao što je i prvoj, sa mnogo emocija.

- Stoti meč, a kao da je prvi. Sa istim žarom, voljom i sa puno emocija ulazim u svaku utakmicu. Lep jubilej, ali hajde da slavlje ostavimo za kasnije. Imamo zacrtan cilj - da dobijemo poslednjih devet mečeva u ovoj godini. Tih devet utakmica stalo je u 28 dana i zasad smo na dobrom putu. Utakmicu protiv Brage i prolaz svrstavam takođe u pobedu. Videćemo kakvi će biti vremenski uslovi, ali mi smo spremni da igramo - kaže Stanković.

U proteklih 19 kola Zvezda je doživela jedan poraz, i to baš od Radnika u Surdulici (2:1). Strateg crveno-belih ističe da iznenađenja ovoga puta ne sme da bude.

Informer

Jubilej Dejana Stankovića na klupi Zvezde


- Moramo da imamo drugačiji pristup nego u Surdulici. To je za nas bilo ozbiljno buđenje, hladan tuš. Nekad je dobro izgubiti, da se malo otreznimo, dođemo sebi, da zbijemo redove i da iz svega izađemo još jači. Nama cilj uvek mora da bude pobeda, bez obzira protiv koga igramo - jasan je Stanković.

Terzić: Ne bi bilo u redu da ne budemo šampioni



Bićemo šampioni, jer ne bi bilo u redu da se neko drugi okoristi direktnim plasmanom u Ligu šampiona, poručio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Kako stvari stoje, Srbija će od sezone 2023/24. imati direktnog učesnika u elitnom takmičenju i jednog u kvalifikacijama zahvaljujući odličnom nacionalnom koeficijentu, kojem u najvećoj meri doprinose crveno-beli.
- Prioritet je titula, to nas najviše zanima. Ne bi bilo u redu da se plasmanom u Ligu šampiona okoristi neko drugi, kad smo mi doneli najviše bodova srpskom fudbalu - rekao je Terzić za radio MaxBet.

Igraće najjači tim

Ekipa se u petak vratila iz Portugala, gde je igrala evropski meč i imala je malo vremena za odmor pred meč sa Radnikom. Ipak, Stanković veruje da su njegovi igrači spremni za nove napore i izvešće najjači sastav koji trenutno ima.

- Ne mislimo o umoru, znamo šta nam je cilj. U novembru i decembru smo se susreli sa mnogo poteškoća i previše utakmica. Nećemo moći da računamo na Sanoga, ali Falko i Velja Nikolić su se vratili u tim. Stisnućemo zube, moramo da dobijemo meč. Neće biti kalkulisanja oko sastava. Da ne budem pogrešno shvaćen, jer verujem u sve svoje igrače, ali nemam vremena za eksperimentisanje. Potreban mi je najjači tim, momci koji su izneli ovaj niz pobeda - zaključuje Stanković.