Autor: Informer.rs

14.12.2021.

09:53

Foto: Starsportphoto©

Sport

CRVENO-BELI DOČEKUJU BARSELONU! Zvezda želi podvig protiv lidera Evrolige!

Ekipi Dejana Radonjića ovo će biti prvi od dva duela ove nedelje u Evroligi, pošto već u petak dočekuju minhenski Bajern.

Zvezda je trenutno 12. na tabeli sa šest pobeda i osam poraza, dok je Barselona u najboljoj formi od svih ekipa i nalazi se na vrhu sa 12 trijumfa i svega dve izgubljene utakmice.

Informer

 


Crveno-belima ovaj meč dolazi nakon veoma teške pobede u Novom Mestu protiv Krke u ABA ligi (71:70). Krilni igrač Dejan Davidovac upozorava da teške utakmice tek slede, počev od današnje s Barselonom.

- Bitno je da smo ostvarili pobedu, a i pre toga smo imali jako težak duel s Olimpijakosom u Evroligi. Mnogo toga se izdešavalo i mnogo smo se istrošili, a tek nas čeka težak period - poručuje Davidovac, koji igra sve bolje.

Zvezda, očekivano, nije favorit u utakmici protiv ekipe koju predvodi Šarunas Jasikevičijus. Prema procenama brojnih stručnjaka, očekuje se da će Barselona osvojiti Evroligu. Zvezda Barselonu nije pobedila u pet njihovih poslednjih duela, a poslednji trijumf protiv slavnog katalonskog kluba ostvarila je pre tri godine, kada je trener bio Dušan Alimpijević.

Informer

 



Osim toga, Dejan Radonjić će ponovo imati velikih problema s povređenim i odsutnim košarkašima. Marko Simonović je u subotu protiv Krke povredio skočni zglob, a pitanje je da li će na terenu biti Ognjen Dobrić, koji je imao visoku temperaturu. Eron Vajt još nije u formi nakon oporavka od loma ruke.


EVROLIGA
 

14. kolo

Utorak
Efes - Baskonija 18.30
Fenerbahče - Makabi TA 18.45
Crvena zvezda - Barselona 19.00
Armani - Panatinaikos 20.30
Real M. - Alba 20.45


Sreda
Žalgiris - Monako 19.00
Olimpijakos - Bajern 20.30
Asvel - Zenit 21.00