Autor: Informer.rs

21.12.2021.

16:36

Foto:

Sport

TRESE SE MARAKANA! Zvezda NACILJANA KAPITALNO pojačanje! Crveno-beli žele REPREZENTATIVCA GANE!

Šuška se nedeljama da Crvena zvezda sprema "napad" na štopera Šerifa Danila Arboledu, ali bi iz Turaspola ka Beogradu mogao da krene još jedan internacionalac - Edmund Ado. 

Kako prenosi "Mozzart sport", na Marakani su ozbiljno zagrizli za reprezentativca Gane koji je upravu crveno-belih oduševio još letos u dvomeču Šerifa i Zvezde. Beogrdaski velikan spreman je da isplati Moldavcima koliko god je potrebno, a očekuje se da bi Šerif za Adovu slobodu tražio 1.000.000 evra. 

Mladi Afrikanac ima 21 godinu i igra na poziciji zadnjeg veznog. Letos je došao u Šerif za 300.000 evra iz slovačke Senice u koju je stigao kao 18-godišnjak iz Gane i proveo u njoj tri sezone. Crveno-belima fali takav profil igrača, Seku Sanogo je već u poznim godinama, a sve je izvesnije da će Njegoš Petrović u Almeriju. 

Ado je ove sezone bio starter na svim utakmicama u Ligi šampiona, a krasi ga izrazita brzina, snaga i odličan pas. Ono što je bitno, jača strana mu je igra na svojoj polovini i nema sumnje da bi se odlično uklopio i sa Gelorom Kangom, a po potrebi i sa Seku Sanogom. 

Veliku stvar za Zvezdu predstavlja činjenica da samo Seku Sanogo i novajlija Ohi Omoižuanfo popunjavaju mesto stranca, Loi Dioni i Aksel Bakajoko su na izlaznim vratima, dok je situacija sa Filipom Falkom pod znakom pitanja. 

Pored Adoa i Arbolede, Zvezda želi još jednog stranca, a to je Falaj Sako iz Vitorije Gimaraeš koji bi crveno-belima doneo kvalitet po boku.