Autor: Informer.rs

22.12.2021.

10:59

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA GOSTUJE ŠAMPIONU EVROPE U EVROLIGI! Lazić: Micić i Larkin su najbolji, ali nema predaje

Turski tim je na osmom mestu sa učinkom 8-8, dok je Zvezda na 11. mestu sa sedam pobeda i devet poraza.

Kapiten šampiona Srbije Branko Lazić pred večerašnji meč kaže da će njegova ekipa posebnu pažnju usmeriti na Vasilija Micića i Šejna Larkina, najbolje igrače turskog tima.

- Njih dvojica su možda i dva najbolja igrača u Evroligi. Biće potrebno da odigramo veoma dobru timsku odbranu, jer jedan igrač ne može sam da ih zaustavi. Imali su u početku nekoliko vezanih poraza, ali od kada su ušli u formu igraju jako dobro. Siguran sam da žele da nastave u tom ritmu, ali borićemo se za našu šansu - poručuje Zvezdin kapiten.

Informer


Trener Zvezde Dejan Radonjić kaže da je pred njegovom ekipom susret s jednom od najjačih ekipa u Evropi.

Informer

 



- Efes je prvak Evrope i jedna od najjačih ekipa u Evroligi. U dobroj su formi i jasno je kakav kvalitet poseduju. Trudićemo se da damo sve od sebe i da budem najbolji što možemo, ne samo u odbrani, već i u napadu. Videćemo da li će Dobrić moći da igra zbog povrede ramena. Ko bude spreman, izaći će na teren - poručuje Radonjić.

Ataman oprezan: Imaju Kalinića

Trener Efesa Ergin Ataman kaže da će njegovoj ekipi glavni izazov biti da zaustave Zvezdinog najboljeg igrača Nikolu Kalinića, koji ima fantastičnu sezonu iza sebe.

- Zvezda je tim koji se odlično brani i nikad ne odustaje. U napadu su im poeni i asistencije Nikole Kalinića najjače oružje - poručuje turski stručnjak.