Autor: Informer.rs

30.12.2021.

18:00 >> 21:16

Foto: Starsportphoto©

Sport

LOJD I BERON SUROVO KAZNILI ZVEZDU! Zenit dobio TRILER posle produžetaka! Crveno-beli DVA PUTA promašili POBEDU!

Nažalost, neslavan kraj 2021. godine za Crvenu zvezdu! Mogao je srpski šampion da upiše novu evroligašku pobedu i tako se približu borbi za plej-of, imali su crveno-beli veliku šansu protiv Zenita, dva napada za pobedu, ali lopta, prosto, nije htela u koš! Na kraju, pobeda ruskog tima - 76:80. 

Sjajno je Crvena zvezda otvorila meč i na krilima raspoloženih Ostina Holinsa i Nejta Voltersa pobegla na plus osam posle svega nekoliko minuta. Delovalo je da nas u Pioniru očekuje meč nalik onom iz Sankt Peterburga, ali je ulazak Bilija Berona na teren potpuno promenio odnos snaga. 

Bivši šuter Crvene zvezde, a sada Zenita počeo je da rešeta iz svake pozicije, smenjivao je Dejan Radonjić čuvare na Beronu, ali pomoći nije bilo. Rafalnu paljbu nastavio je Džordan Miki sa dve trojke, a u strelce su se upisali i Sergej Karasev i Andrej Zubkov. Rusi su uspeli da istope prednost crveno-belih u svega dva napada i do kraja prve deonice Zenit je pobegao na osam razlike. 

Informer

Ipak, nije se Zvezda zaustavila nakon serije Zenita, Stefan Lazarević je preuzeo brigu o Beronu i uspeo koliko-toliko da neutrališe sjajnog strelca. Na drugoj strani svoj "šou" imao je Ostin Holins. Amerikanac se napokon opustio pogodio tri bitne trojke i brutalno zakucao preko Džordana Mikija na drugoj strani. Zenit je uspeo da održi vođstvo do poluvremena. 

Jasno je bilo da će Zvezda teško srušiti Zenit u njihovom ritmu i strahovitom tempu. Crveno-beli su delovali kao drugi tim u nastavku, sveli rusku četu na samo šest poena u trećoj denici i rezultatsku klackalicu posle trojke Nikole Kalinića prebacili na svoju stranu. U poslednjoj deonici se u meč uključio i Nejt Volters koji je "spontano" stigao do 21 poena. 

Zenit je uspeo da se vrati u finišu meča nakon sušna četiri minuta Crvene zvezde. Ipak, mogao je Aleks Pojtres skupo da košta ruski tim nakon što je nesportski zaustavio Luku Mitrovića i poslao ga na liniju penala. Bio je centar Zvezde siguran, ali je usledio promašaj Nejta Voltersa, dok je na drugoj strani Beron doneo novo izjednačenje - 69:69! Imali su domaći dva napada u poslednjih 30 sekundi, ali su trojke promašili Nikola Kalinić i Nejt Volters, a meč je otišao u produžetke! 

Informer

Uskoro opširnije...

CRVENA ZVEZDA - ZENIT  76:80 (21:29, 21:15, 15:6, 12:19)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd   Sudije: Latiševs, Paštusiak, Viklički

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Zenit: Lojd, Zakarov, Karsev, Kulagin, Beron, Puškov, Karvanen, Kuzminskas, Zubkov, Pojtres, Onitka, Frankamp, Miki, Najpir, Gudaitis

Tok meča: 

Produžetak:

45. minut - Raspalio se Džordan Lojd u produžetku, šest poena ima Amerikanac u dodatnom periodu i Zenit ima ozbiljnu prednost na 25 sekundi do kraja - 74:79!

44. minut - Kada je teško Nikola Kalinić je tu! Uspeo je Lazić da ukrade loptu i uposli Kalinića "u ofsajdu" - 74:77!

43. minut - Nekoliko loših napada i jednih i drugih, ali siguran je bio Džordan Miki i posle ofanzivnog skoka iznudio faul, te pogodio slobodna bacanja - 72:75!

41. minut - KALINIIIIIIIIIIIĆ! Trojka za Nikolu Kalinića, na drugoj strani poeni Džordana Lojda i Džordana Mikija - 72:73!

Informer

Četvrta četvrtina:

40. minut - Imala je Zvezda dve šanse da završi meč, ali su Kalinić i Volters promašili trojke, te će se igrati produžeci - 69:69!

39. minut - Nameran faul Zenita, koristi Mitrović bacanja, a Zvezda ima i loptu - 69:67!

39. minut - Fauliran je Luka Mitrović, a centar Crvene zvezde prekida seriju od tri promašaja i vezuje dva pogotka sa linije penala, vraća to Frankamp na drugoj strani - 67:67!

38. minut - NEREŠENO JE! Konor Frankamp je pobegao Zvezdinoj odbrani i pogodio koš, reaguje Radonjić tajm-autom, crveno-beli su bez pogotka iz igre puna četiri minuta - 65:65!

37. minut - Sada je Beron proigrao Aleksa Poitresa, a Amerikanac pogađa uz faul Luke Mitrovića i koristi dodatno slobodno bacanje - 65:63!

36. minut - Nema odgovora Zvezdina odbrana na Bilija Berona, već 24 poena ima bivši šuter crveno-belih - 63:60!

34. minut - Lep prodor Marka Simonovića koji se odmah seli na klupu, vraća Radonjić najjače što ima na teren u finišu meča - 63:58!

33. minut - Rapsodija Nejta Voltersa, prošao je Volters kao šilo kroz odbranu Zenita i prelako poentirao pored Mikija i Pojtresa. Na drugoj strani zbrka nakon sudijske greške i promene odluke, koristi to Džordan Miki i pogađa treću trojku - 61:56!

32. minut - Otvara Nejt Volters poslednji period flouterom, ali na drugoj strani trojka Bilija Berona - 59:53!

Informer

31. minut - Prvi napad u četvrtoj četvrtini za Crvenu zvezdu, pokušao je Ponitka da izbije loptu Stefanu Lazareviću i umalo se povredio. Ipak, uspevaju domaći da iznesu loptu na protivničku polovinu, ali nije uspeo Marko Simonović da pogodi posle prodora - 57:50!

Treća četvrtina:

30. minut - Uspeo je Kuzmić da zaustavi Pojtresa u finišu treće četvrtine, Crvena zvezda je treću deonicu dobila sa 15:6!

29. minut - Poeni Nejta Voltersa na isteku napada, crveno-beli ponovo imaju dva poseda prednosti u odnosu na Zenit - 57:50!

28. minut - Serija Zenita 4:0 na krilima Mateuša Ponitke, ipak, Poljak nije uspeo da pogodi drugo slobodno bacanje i dodatno približi ruski tim Zvezdi - 55:50!

27. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Krade loptu Zvezdin Crnogorac i lako poentira u kontri, raste prednost crveno-belih - 54:46!

26. minut - Fantastičan potez Luke Mitrovića koji pogađa preko Aleksa Pojtresa - 52:46!

25. minut - Ne uspeva Zubkov pored Nikole Kalinića, odličnu odbranu na Biliju Beronu igra Stefan Lazarević, na drugoj strani nekoliko loših rešenja u napadu Crvene zvezde, reaguje Radonjić tajm-autom - 50:46!

24. minut - KALINIIIIIIIIIIĆ! Trojka preko ruke Puškova, raste prednost Crvene zvezde - 50:44!

23. minut - KUZMIIIIIIĆ! Poentira centar Zvezde uz faul Pojtresa i koristi dodano slobodno bacanje - 47:44!

Informer

22. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde, na drugoj strani Kuzmić pogađa dva slobodna bacanja - 44:44!

21. minut - Slab napad Crvene zvezde na startu drugog poluvremena, promašaji Ognjena Kuzmića i Nikole Kalinića, ali i dobra odbrana na drugoj strani - 42:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Spetljao se Nikola Kalinić, na drugoj strani i Bili Beron te Zenit ima koš prednosti posle prvog poluvremena - 42:44!

19. minut - Dobra odbrana Zenita, ali ni to nije pomoglo protiv raspoloženog Nejta Voltersa koji pogađa preko dva čuvara - 42:44!

18. minut - Ekspresan odgovor Zenita, Rusi ponovo vode u Beogradu. Vezao je Bili Beron dve trojke i potvrdio sjajnu šutersku formu - 40:44!

17. minut - HOLIIIIIIIINS! Već 15 poena ima Zvezdin Amerikanac, nova trojka i crveno-beli ponovo vode - 40:38! Košarkaški spektakl u Pioniru.

Informer

16. minut - Promašio je Luka Mitrović dva slobodna bacanja, a onda pogodio iz nemoguće situacije preko Džordana Mikija koji već ima tri lične greške i mora da vodi računa o odbrani - 37:38!

15. minut - Pogađa još jednog Ognjen Kuzmić i tako "poništava" trojku Andreja Zubkova, Zenit odžava minimalnu prednost - 35:38!

14. minut - Igra se u serijama tokom čitavog meča, sada je Zvezda pronašla momentum, a povratak Nejta Voltersa na teren razmrdao je crveno-bele. Dve dobre kontre i četiri vezana poena za Luku Mitrovića - 33:35!

13. minut - Prvi poeni za Ognjena Kuzmića večeras, odlično je Kalinić pročitao situaciju i uposlio svog centra koji nije imao težak zadatak da u "mis meč" situaciji poentira - 29:35!

12. minut - VOLTEEEEEERS! Još jedna trojka za Crvenu zvezdu, ipak, još jedna slaba odbrana i novi laki poeni za Bilija Berona - 27:33!

11. minut - HOLIIIIIIIIIINS! Odapeo je Amerikanac trojku sa devet metara i pocepao mrežicu, Pionir se ponovo usijao, ali vraća to Bili Beron na drugoj strani - 24:31!

Prva četvrtina:

Informer

10. minut - Snažno zakucavanje Aleksa Pojtresa nakon dobre akcije Zenita, na drugoj strani Ognjen Kuzmić nije iskoristio zicer i smanjio zaostatak Crvene zvezde. Tačku na prvu četvrtinu stavlja Andrej Zubkov novom trojkom - 21:29!

9. minut - Još jedna trojka za Zenit, sada je pogodio Karasjov i nastavio seriju Zenita - 14:2! Reaguje Dejan Radonjić i na teren vraća Ostina Holinsa i Nejta Voltersa - 21:24!

8. minut - Pogađa Branko Lazić oba slobodna bacanja nakon faula Bilija Berona, ali na drugoj strani Kulagin cepa mrežicu i postiže novu trojku za ruski sastav - 20:21!

7. minut - Trojka Bilija Berona, nakon toga i tehnička za Branka Lazića, Zenit se ekspresno vratio u igru - 18:15!

7. minut - Seče Mateuš Ponitka seriju Crvene zvezde i koristi dobru asistenciju Bilija Berona, na drugoj strani promašaj Stefana Lazarevića nakon dobre finte šuta - 18:12!

6. minut - Nešto sporiji ritam utakmice nakon što je Ćavi Paskval tajm-autom usporio nalet Crvene zvezde! Promašio je Kalinić sa poludistance, a potom i loša realizacija pod košem - 18:10!

5. minut - BLICKRIG CRVENE ZVEZDE! Rešetaju crveno-belih iz svih pozicija, sada je trojku pogodio Nikola Kalinić, a potom BRUTALNO zakucavanje Ostina Holinsa preko Džordana Mikija - 18:10!

Informer

4. minut - BUM! BUM! BUM! BUM! Trojka Ostina Holinsa, a potom i novi koš uz faul za Nejta Voltersa, Pionir je proključao - 13:7!

3. minut - VOLTEEEEEEEEEEERS! Sjajan prodor Zvezdinog pleja i poeni uz faul Mateaša Ponitke, ali promašuje dodatno slobodno bacanje - 8:7!

2. minut - Vraća trojku Džordan Miki, loše je rotirao Ognjen Kuzmić. Ipak, na drugoj strani dobri potezi Nejta Voltersa i poeni posle prodora - 6:3!

1. minut - HOLIIIIIINS! Tek što je počeo meč, ofanzivan skok za Ostina Holinsa i poeni uz faul Frankampa - 3:0!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 18. kola Evrolige između Crvene zvezde i Zenita. Sve detalje iz Pionira možete pratiti uz portal Informer.rs!