Autor: Informer.rs

02.01.2022.

19:19 >> 20:49

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA IZVOJEVALA TEŠKU POBEDU! Hrvati se POKLONILI pred SRPSKIM timom!

U skraćenoj rotaciji doputovala je Crvena zvezda u Spliti i ispunila zacrtani cilj, a to je 13. pobeda u ABA ligi. Nije regionalni šampion briljirao u Gripama, štaviše, mučili su se crveno-beli dobrano tokom 40 minuta, ali je najvažnija nova pobeda 66:62. 

Ostala je Zvezda bez pomoći Nikole Kalinića koji je pozitivan na koronavirus, od ranije u sastavu nema Dejana Davidovca, te su crveno-beli morali da suzbiju redove i pojure tešku pobedu na nezgodnom gostovanju. Split je pretio tokom čitavog meča preko Šortera, ali više od časnog poraza hrvatski predstavnik nije mogao. 

Mnogo oscilacija tokom čitavog meča obeležile su pobedu crveno-belih. Nije Zvezda uspevala da pronađe napadački momentum, ali je ovoga puta odbrana donela veliku prevagu, posebno u prvom poluvremenu. Mučili su se izabranici Dejana Radonjića da pogode mnoštvo otvorenih šuteva, falio je i defanzivan skok, ali i strpljenja u napadu. 

Informer

Ipak, ono što je najvažnije jeste pobeda pred, ako ga bude, veoma bitan meč u Evroligi protiv Fenerbahčea, a potom i derbija ABA lige protiv podgoričke Budućnosti. 

Nakon šuterskog momentuma Šortera Split je stigao na samo pola koša prednosti, ali je na drugoj strani mrežicu zapalio Nikola Ivanović. Potom je trojku pogodio i Ognjen Dobrić te je sve bilo gotovo. Uspeli su domaći samo da umanje zaostatak preko Amerikanca do kraja meča, ali ne i da naprave veliko iznenađenje!

SPLIT - CRVENA ZVEZDA 62:66 (9:16, 18:18, 15:15, 20:18) 

Mala dvorana Gripa, Split  Sudije: Sašo Petek, Bojan Kruljac, Dragan Porobić

Split: Kedžo, Runjić, Žganec, Ukić, Vuko, Čampara, Perkušić, Šiško, Bajo, Šorter, Barič.

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Mitrović, Lazić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes. 

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

Umorna je Crvena zvezda, primetno je od starta da izabranici Dejena Radonjića ne uspevaju da održe ritam igre tokom svih 40 minuta. Ipak, poslednji nalet Splita odbio je Nikola Ivanović sjajnim продорима - 49:53!

Treća četvrtina: 

Nešto bolji početak Splita u drugom poluvremenu, Šorter je pogodio trojku i dodatno približio svoj tim Zvezdi. Ipak, uzvratio je na drugoj strani istom merom Nejt Volters. Igralo se do poena Ognjena Kuzmića poen za poen nakon čega je usledio novi pad domaćina - 35:41! 

Druga četvrtina: 

Uspeli su Splićani da se vrate u igru preko Šortera i Darka Baja koji je vezao šest poena i prepolovio zaostatak svog tima. Mogli su crveno-beli do +10 u finišu prvog poluvremena, ali je Nikola Ivanović promašio otvorenu trojku uz zvuk sirene - 27:34!

Informer

Zvezda je nastavila u drugoj četvrtini sa brutalnom odbranom, a iz svega toga lakše su došli poeni u napadu. Vezao je Branko Lazić sedam poena i odveo crveno-bele na dvocifrenu prednost - 11:23!

Prva četvrtina: 

Imala je Crvena zvezda šansu da reši meč u prvoj četvrtini, ali nisu izabranici Dejana Radonjića iskoristili nekoliko otvorenih trojki. Ipak, odbrana je pogurala crveno-bele do prednosti posle prvih 10 minuta - 9:16.

Nije išao šut crveno-bele u prvoj deonici, ali ni na drugoj strani Split nije uspevao da pronađe napadački ritam. Forsirao je Šorter, nije išlo, potom je svoj šut oprobao i Ukić, a kazna za to stigla je na drugoj strani preko Erona Vajta koji pogađa drugu trojku za Zvezdu. Imao je šansu Branko Lazić da novim pogotkom poveća prednost gostiju, njegova šut nije završio u košu, ali je dobrom energijom u odbrani otvorio kontru za Mitrovića. Morao je trener Splita Srđan Subotić da reaguje tajm-autom - 9:14!

Nešto bolje je domaći sastav otvorio utakmicu, Runjić je trojkom načeo Crvenu zvezdu, ali je usledila brza reakcija gostiju koji su eksprenso preokrenuli preko Lazrevića i Nejta Voltersa. Pokušavao je Roko Ukić da povuče Split na startu meča, ipak, jasna razlika u kvalitetu pokazala se posle samo četiri minuta. Eron Vajt je lako poentirao preko Karla Žganeca, a nakon toga Nejt Voltes pogađa trojku posle dobre odbranbene reakcije Stefana Lazarevića - 7:9!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola ABA lige između Splita i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!