Autor: Informer.rs

02.01.2022.

21:51

Foto: Starsportphoto

Sport

PUTOVAO SAM IZ AUSTRIJE DA BIH GLEDAO ZVEZDU! Dragovićeva LJUBAV prema CRVENO-BELIM bojama nema GRANICE!

Stigao je Aleksandar Dragović kao kapitalno pojačanje tokom leta u Crvenu zvezdu, a njegov dolazak na Makaranu ispostavio se kao "pun pogodak"! Austrijski reprezentativac pokazao se kao stub odbrane i celog tima, a u razgovoru za "Sportski žurnal" dotakao se života, karijere i još dosta sitnica iz života. 

- Moguće je da bi bilo ponuda velikih italijanskih klubova, ali nisam tip ljudi koji razmišljaju o tome šta bi bilo kad bi bilo. Nisam hteo da idem u rizik, u neki rulet. Uvek sam želeo da doživim san da igram jednog dana za Zvezdu, sada se desilo i veoma sam srećan. Imao sam i loše iskustvo sa Prvenstva Evrope 2016. godine, promašio sam penal i dobio crveni karton. Nikad se ne zna šta može da se dogodi. Želeo sam da imam mirnu glavu, gazim, kao i što jesam – rekao je Dragović. 

Na Marakani je Dragović debitovao kao totalni anonimus i malo ko je očekivao da će jednog dana Zvezdu voditi do proleća u Evropi. 

- Prva utakmica za seniorsku reprezentaciju Austrije, imao sam 18 godina. I to baš protiv Srbije u Beogradu, nikada neću da zaboravim. Baš me je uhvatila nervoza, ali odigrao sam OK. Bili smo bolji, a izgubili. Selektor Konstantini mi je dao šansu i uvek sam mu zahvalan - dodao je Austrijanac. 

Otkrio je potom Dragović, kao što je već bilo poznato, da ga je deda spojio sa crveno-belim bojama, te da mu je redovno kupovao dresove, šalove i sve navijačke "suvenire". 

- Od kad sam dete navijam za Zvezdu zbog dede. Kupovao mi je šalove, posteljinu za spavanje, dresove, išli smo zajedno iz Austrije na utakmice. Nešto od suvenira je i sada tu. Gledao je deda neke mečeve uživo, ali veći deo vremena je u Austriji. Opasna je situacija sa koronavurisom i želim da moji najbliži budu bezbedni. Zdravlje je najbitnije u životu, nebitni su i fudbal i novac u odnosu na to - dodao je Zvezdin štoper.